• Головна
  • Новини
  • Звіт про роботу спеціальної комісії щодо виконання протиепідемічних заходів у Вараській МТГ станом на 28 січня 2022 року

Звіт про роботу спеціальної комісії щодо виконання протиепідемічних заходів у Вараській МТГ станом на 28 січня 2022 року

Відповідно до протоколу позачергового засідання комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вараської міської територіальної громади №1440-ПТ-ТЕБ та НС-02-22 від 26.01.2022 року на території Вараської міської територіальної громади з 00 год. 00 хв. 27 січня 2022 року встановлений "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Таким чином, на території Вараської міської територіальної громади діють заборони, які передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки Постановою КМУ №1236 від 09.12.2020 р. "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" зі змінами.

З метою запобігання поширення на території Вараської МТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19, спеціалістами відділу екологічного контролю виконавчого комітету Вараської міської ради спільно з Володимирецьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та працівниками Вараського відділу поліції Головного управління національної поліції в Рівненській області 27 січня 2022 року було проведено перевірку виконання постанов Головного державного санітарного лікаря України із організації протиепідемічних заходів при здійсненні відповідних видів діяльності в супермаркетах, магазинах, ринках, закладах громадського харчування на території міста Вараш (МПП "Ринок", продуктово-речовий ринок по м-ну Ювілейний, 1, ТРЦ "Оранж Плаза").

Основною метою спеціальної комісії з проведення моніторингових обстежень на території Вараської міської територіальної громади є перевірка дотримання основних норм та правил, що зазначені у постановах Головного державного санітарного лікаря України.

Під час перевірки суб’єктів господарювання основними порушеннями були: недотримання соціальної дистанції серед відвідувачів магазинів, використання не сертифікованих засобів для миття підлоги і протирання поверхонь, не правильне використання масок (не були закриті ніс та рот), відсутність одноразових рукавичок у продавців, скупчення людей, відсутність відповідного тимчасового маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами. Комісією надавалися рекомендації для суб’єктів господарювання не обслуговувати в магазинах відвідувачів без масок.

Комісією також наголошувалося на необхідності і надалі дотримуватися усіх карантинних норм і обмежень відповідно до постанов Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України.

За інформацією Відділу екологічного контролю управління безпеки та внутрішнього контролю ВК ВМР

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!