• Головна
  • Новини
  • Вараські лікарі нагадують – єдиним захистом від поліомієліту є вакцинація

Вараські лікарі нагадують – єдиним захистом від поліомієліту є вакцинація

У Вараській громаді триває кампанія зі щеплення дітей від поліомієліту.

Так, із початку (із 1 лютого) вакцинальної кампанії вакцину одержали 29 дітей Вараської громади.

"Охочих на щеплення від поліо невелика, оскільки упродовж останніх тижнів захворюваність дітей на вірусні інфекції зросла, зокрема на ГРВІ та COVID-19. Наразі захворюваність зменшується. Тому, якщо хтось відмовився від щеплення своєї дитини або пропустили його з якихось причин, будь ласка, зверніться до сімейного лікаря чи педіатра. Нагадуємо, щеплення від поліомієліту – безоплатне", – зауважує заступник директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павло Пан.

polioinfographic

Як зазначає завідувач амбулаторії №2, лікар-педіатр Ірина Засєкіна, поліомієліт невиліковний, сьогодні не існує спеціального противірусного лікування цього захворювання. Однак його поширенню можна запобігти завдяки щепленням.

"Здебільшого зараз працюємо з батьками-"відмовниками", які проти вакцин. Працювати з ними складно. Постійно ознайомлюємо їх з інформацією про це захворювання, яке викликає такі страшні наслідки. Хочемо достукатися до кожного. Будьте свідомими та відповідальними щодо здоров’я ваших дітей", – наголошує Ірина Засєкіна.

polio

До слова, невідкладні заходи із вакцинації вживаються через виявлення вірусу у 20 дітей на Рівненщині й Закарпатті восени 2021 року (тоді 1 дитина отримала параліч, а 19 були контактними і мали легкий перебіг). Ще один випадок захворювання на поліомієліт зафіксований в Україні 24 січня 2022 року.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!