• Головна
  • Новини
  • "Комунальна" комісія обговорювала питання озеленення Вараської громади

"Комунальна" комісія обговорювала питання озеленення Вараської громади

Відбулося засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою Вараської міської ради.

До порядку денного було включено сім питань. Також за ініціативи членів комісії Любові Сусь (фракція "Слуга народу") та Дмитра Добровольського (фракція "Голос") було включено до порядку денного питання щодо озеленення Вараської громади та щодо стану Центру перетримки тварин.

Члени комісії 16 лютого розглянули усі питання, деякі з них було спрямовано на доопрацювання, решта були підтримані та будуть запропоновані до прийняття на черговій сесії Вараської міської ради.

Затим відбулося обговорення питання щодо озеленення Вараської громади. Нині КП "Благоустрій" здійснюються роботи щодо висівки майбутніх рослин, що прикрашатимуть громаду.
За останній час до Вараської громади почали закуповувати для озеленення більше екзотичних рослин. Від комунальників надійшла пропозиція замінити газонне покриття у Вараші, оскільки нинішнє має неестетичний вигляд. Окрім цього, запропоновано висадити вздовж вул. Енергетиків до магазину "Любава" екзотичні дерева – павловнії, замінивши ними тополі, які зазвичай є агресивними збудниками алергій.

Оскільки питання озеленення громади та приведення його до естетичного вигляду потребує детального планування та вивчення, головою комісії Дмитром Ющуком (фракція "Європейська солідарність") було запропоновано до наступного засідання підготувати візію озеленення Вараської громади та орієнтовні витрати.

Директор КП "Благоустрій" Юрій Сергійчук доповів присутнім, що роботи у Центрі перетримки тварин здійснюються та його буде приведено до відповідності. Зокрема, працівники підприємства роблять перегородки у вольєрах, проведено освітлення тощо.

Також про свою роботу доповіли й інші комунальні підприємства міста.

Опісля члени комісії розглянули низку звернень від депутатів Вараської міської ради та жителів громади.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!