• Головна
  • Новини
  • "Соціальна" комісія обговорила питання щодо реконструкції ФАПів у селах Вараської громади

"Соціальна" комісія обговорила питання щодо реконструкції ФАПів у селах Вараської громади

Відбулося засідання Комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я Вараської міської ради.

Під час засідання члени комісії підтримали зміни до програми соціальної допомоги та підтримки мешканців Вараської міської територіальної громади на 2021-2023 роки та проєкт рішення щодо затвердження порядку надання одноразової матеріальної допомоги одному з батьків при народженні двійні, трійні та більше дітей.

IMG 7060

"Завдяки цій допомозі будемо сприяти сім’ям нашої Вараської громади. Також мета у створенні умов для безпечного материнства, збереження репродуктивного здоров’я й загалом поліпшення демографічної ситуації у громаді", – зауважила директор Департаменту соціального захисту та гідності Світлана Осадчук.

Жваве обговорення 21 лютого викликало питання щодо реконструкції ФАПів у селах громади.

За словами заступника директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павла Пана медичні заклади, усі приміщення й будівлі, передані на баланс "первинки", було обстежено. У результаті виявлено, що багато з них потребують капітальних вкладень та ремонтів.

"Нині маємо розроблену проєктно-кошторисну документацію. Маємо бажання, щоб міська рада прийняла ці документи на баланс й, відповідно, реалізувала їх, щоб мешканці сільських територій мали можливість одержувати якісні медичні послуги", – сказав Павло Пан.

Під час обговорення депутати вирішили підтримати виділення коштів із місцевого бюджету для Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва на проведення капітального ремонту амбулаторії у селі Мульчиці на суму 4,3 млн грн.

IMG 7081

Також члени комісії розглянули й підтримали листи КНП "Вараський центр первинної медичної допомоги". Зокрема, щодо сприяння виділення коштів із місцевого бюджету для реалізації заходів програми боротьби з онкологічними захворюваннями, у межах затвердженої комплексної програми "Здоров’я"; виділення коштів для придбання автоматичного зовнішнього портативного дефібрилятора; 199 тис. 500 грн. на закупівлю експрес-тестів; 341тис. грн для хворого, котрий потребує трансплантації печінки, а також 650 тис. грн виділення із бюджету громади для придбання для потреб "первинки" автомобіля Рено Дастер.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!