• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул: сирени вмикає обласне ДСНС за наказом військових

Олександр Мензул: сирени вмикає обласне ДСНС за наказом військових

Міський голова м. Вараш Олександр Мензул роз'яснив жителям Вараської громади щодо сигналу "Повітряна тривога", який останінм часом лунає на наших теренах.

За словами очільника громади тривожний сигнал (сирена) може вмикатися із трьох місць: Вараська міська рада, Рівненська АЕС  та Головного управління ДСНС у Рівненській області. Сирени, які ми чули останнім часом, вмикаються обласними рятувальниками за вказівкою Збройних Сил України.

"Сирени вмикаються у той момент, коли є інформація від військових за фактом старту ракет чи авіації у наш бік, тому всі населені пункти Рівненщини отримують сигнал тривоги. За деякий час ми вже знаємо, куди летять ракети і тоді відбувається уточнення щодо якого саме населеного пункту. Водночас, важко спрогнозувати як ракета чи літак полетить. Тому маємо слідувати інструкціям і перейти до укриття. Розумію, що багатьом не подобається постійно ходити "туди-сюди". Однак, усі мають розуміти, що це війна. Прошу всіх поставитися до сигналів відповідально", зазначив міський голова Мензул.

Отже, іще раз відмітимо, що сигнал "Повітряна тривога" не є навчальним, як думають деякі мешканці громади. Також повідомляємо, що у Вараші не вмикається сигнал про початок комендантської години.

Повний відеозапис виступу міського голови:

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!