• Головна
  • Новини
  • Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 19:15

Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 19:15

Уже утретє Вараська громада зустрічає новий день із повідомлення міського голови Олександра Мензула про cпокійну ніч, завдячуючи чергуванню хлопців зі спільних патрулів. А от ранок почався у нас із декількох сигналів повітряної тривоги.

Сьогодні знову плели маскувальні сітки у вараських ліцеях №2 та №4, Вараській гімназії, Сопачівському ліцеї та Заболоттівській гімназії.

photo 2022 02 27 09 40 31
Також розпочався збір медикаментів для формування індивідуальниих аптечок для тероборони Вараської громади. Жителі активно підключилися до процесу збору. Дякуємо вам!

7468
Мальтійська служба допомоги завтра, 28 лютого, о 10:00 та о 14:00 год у Вараському ліцеї №1 організовує навчання із надання домедичної допомоги. Навчальні групи формуватимуться на місці кількістю не більше 40 осіб.

274984413 329838785757897 9033416676192330213 n
Міський голова Олександр Мензул звернувся до жителів громади з інформаційним повідомленням щодо стану справ у громаді станом на 13:30 год. Зокрема закликав підприємців припинити продаж алкоголю під час воєнного стану в Україні.

Також міський голова повідомив, що з завтрашнього дня (28 лютого) підприємства, установи, організації Вараської громади працюють наступним чином:

  • керівники та чоловіки у штатному режимі,
  • жінки залишаються вдома.
  • персонал усіх медичних закладів працює у штатному режимі.
  • працівники комунальних підприємств громади за рішенням керівників.
  • приватні підприємства згідно з рішеннями власників
  • продуктовим магазинам рекомендовано продовжувати працювати.

У закладах дошкільної освіти освітній процес призупинено. У школах оголошено канікули. Нагадаємо, відповідно до рекомендацій Міністерства освіти України, освітній процес у Вараській громаді буде призупинено з 28 лютого, школярі два тижні перебуватимуть на канікулах.

За повідомленням Управління інформації та зв'язків з громадськістю РАЕС, енергоблоки Рівненської АЕС працюють у штатному режимі. На енергоблоці №1 (ВВЕР-440) триває планово-попереджувальний ремонт. Усі роботи виконуються згідно з графіком. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Нагадаємо, із 21:00 до 6:00 щодня до окремого розпорядження у Вараській громаді запроваджено комендантську годину. У зв'язку із запровадженням у Вараській громаді комендантської години, торгові заклади працюватимуть до 20:00. Це викликане тим, що працівникам магазинів необхідно дістатися до дому до початку дії комендантської години (21:00).

У період комендантської години продовжуватиметься спільне патрулювання поліції, мисливців і власників зброї Вараською громадою. Керівництво громади сьогодні також перебуватиме на цілодобовому чергуванні.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!