• Головна
  • Новини
  • Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 21:40

Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 21:40

Ранок у Вараській громаді розпочався із повідомлення міського голови Олександра Мензул: ніч минула спокійно, завдячуємо цим чергуванню хлопців зі спільних патрулів. 

Також міський голова повідомив, що громада готова до усіх варіантів розвитку подій.

Окрім цього звернувся до батьків із проханням роз'яснити дітям, що не можна фотографувати місця розташування або пересування наших військових і, тим більше, викладати ці фото у соціальні мережі й месенджери.

Продовжилося робота із плетіння маскувальних сіток у Вараських ліцеях №1,2,3,4, закладах дошкільної освіти №8 та 12, у Заболоттівській гімназії, Сопачівському ліцеї та Старорафалівському закладі загальної середньої освіти.

Продовжує роботу волонтерський штаб Вараської громади, який базується у приміщенні Вараської міської ради. Сьогодні волонтери збирали джгути для забезпечення медичних потреб територіальної оборони Вараша. Для таких цілей також можуть згодитися фітнес-стрічки, фітнес-гумки, гумові стрічки тощо.

7526
Вараський відділ державної реєстрації актів цивільного стану повідомив про те, що здійснюватиме прийом громадян з питань реєстрації смерті та народження незалежно від місця реєстрації. Попередній запис на прийом обов'язковий. Контактний номер телефону: 099-478-80-42.

Мальтійська служба допомоги провела у Вараському ліцеї №1 навчання з надання домедичної допомоги для мешканців громади. Оскільки група для проведення занять у вівторок, 1 березня, укомплектована, відбувається запис на заняття, що відбудуться у середу. Контактний номер телефону: +38 (098)-440-95-82 Середа Наталія Антонівна.

274749442 330481882360254 379095527598188837 n
Вараська багатопрофільна лікарня сьогодні одержала із Польщі гумантарну допомогу. Медики Вараської лікарні отримали медикаменти, прев'язувальні матеріали, знеболювальні засоби, антисептики , дезинфікуючі засоби, термоковдри та багато іншого. Щиро вдячні Едгару Євковичу, Збишику та Ірині Биліца, а також іншим полякам, котрі відгукнулися на заклик допомогти нашій лікарні. Окремо дякуємо Марії Тимофіюк, яка доправила усі речі з-за кордону.

7503.jpg

Також на базі Вараського ліцею №4 утворено штаб гуманітарної допомоги для Київщини (Київ, Ірпінь, Гостомель, Буча). Графік роботи з 08:00 до 18:00. Пріоритет для допомоги: дитяче харчування (із 0 до 3 років), консерви, хлібці, сухарі, крекери, сушені або сублімовані продукти тощо.

Відбулося третє пленарне засідання 18 сесії Вараської міської ради. Депутати зібралися у новому місці  оскільки у сесійній залі будівлі виконавчого комітету розташувався волонтерський штаб, то для засідання було обрано актову залу колишнього КМКП. У порядку денному пленарного засідання одне питання про переведення підприємств, установ та організацій Вараської громади на функціонування в умовах воєнного часу.

"Виявилося, що у законодавстві не надто докладно було виписано щодо функціонування підприємств, зокрема критичної інфраструктури, в умовах, свідками яких ми нині з вами є. Тому ми, як орган місцевого самоврядування, у межах своїх повноважень маємо право ухвалити рішення, котре, зокрема, допоможе діяти керівництву станції. До слова, ми перші в області, хто ухвалює подібне рішення", сказав міський голова Олександр Мензул.

22 присутніх на засіданні депутата проголосували "за". Затим депутати обговорили поточну ситуацію воєного стану на теренах громади.

У закладах дошкільної освіти освітній процес призупинено. У школах відсьогодні оголошено канікули. Нагадаємо, відповідно до рекомендацій Міністерства освіти України, освітній процес у Вараській громаді призупинено з 28 лютого, школярі два тижні перебуватимуть на канікулах.

За повідомленням Управління інформації та зв'язків з громадськістю РАЕС, енергоблоки Рівненської АЕС працюють у штатному режимі. На енергоблоці №1 (ВВЕР-440) триває планово-попереджувальний ремонт. Усі роботи виконуються згідно з графіком. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Нагадаємо, із 21:00 до 6:00 щодня до окремого розпорядження у Вараській громаді запроваджено комендантську годину. У зв'язку із запровадженням у Вараській громаді комендантської години, торгові заклади працюватимуть до 20:00. Це викликане тим, що працівникам магазинів необхідно дістатися до дому до початку дії комендантської години (21:00).

У період комендантської години продовжуватиметься спільне патрулювання поліції, мисливців і власників зброї Вараською громадою. Керівництво громади сьогодні також перебуватиме на цілодобовому чергуванні.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!