• Головна
  • Новини
  • Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 20:40

Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 20:40

Перший день весни у Вараській громаді розпочався із традиційного повідомлення міського голови Олександра Мензула: ніч минула спокійно, завдячуємо чергуванню хлопців зі спільних патрулів. О 5 ранку жителі громади прокинулися від сигналу "повітряна тривога".

Сьогодні було зібрано машину гуманітарної допомоги для постраждалих Київщини, що вирушила до району бойових дій. До міст, що постраждали внаслідок війни, відправили продукти харчування, одяг, дитяче харчування, теплі ковдри, підгузки та багато іншого. Дякуємо усім жителям громади за допомогу у зборі необхідних речей!

7620

Продовжується збір допомоги: Штаб гуманітарної допомоги (Київ, Ірпінь, Гостомель, Буча) знаходиться у приміщенні Вараського ліцею №4 (центральний вхід). Графік роботи з 8:00 до 18:00. Координатор прийому допомоги – Сахнюк Євгенія Володимирівна, телефон 067-176-62-22.

Сьогодні отримали інформацію щодо синіх сірникових коробок, які можуть бути ворожими мінами. Просимо усіх жителів Вараської громади бути обережними та у жодному разі не підіймати будь-які малознайомі та/або незвичні предмети на вулиці. Просимо також батьків донести дану інформацію до своїх дітей.

Волонтерський штаб продовжує свою роботу у приміщенні Вараської міської ради.

За інформацією, що надійшла від КП "УК "Житлокомунсервіс", м-р Будівельників сміття тимчасово буде вивозитися щоденно  лише зранку (за графіком суботи).

Також за інформацією Пенсійного фонду України, пенсії, грошові допомоги будуть виплачуватися. Навіть якщо вам довелося залишити місце фактичного проживання. Уряд ухвалив альтернативні механізми для їх виплат у зв'язку з воєнним станом в Україні.

Міський голова Олександр Мензул сьогодні підписав розпорядження про заборону продажу алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі на території Вараської громади з 1 березня до закінчення строку, на який було введено воєнний стан, та за умови усунення загрози нападу чи небезпеки.

Із сьогоднішнього дня аналогічне рішення ухвалене і головою Рівненської обласної військової адміністрації Віталієм Ковалем.

Також відсьогодні, згідно з розпорядженням міського голови, працівнки структурних підрозділів виконавчого комітету Вараської міської ради в умовах воєнного стану працюватимуть цілодобово, у тому числі у вихідні та святкові дні.

Мальтійська служба допомоги продовжує проводити у Вараському ліцеї №1 навчання з надання домедичної допомоги для мешканців громади. Попередній запис на заняття за телефоном: 098-440-95-82 – Середа Наталія Антонівна.

Зважаючи на загрози психологічному здоров'ю населенню громади, у приміщенні Вараської міської ради працює цілодобова служба психологічної підтримки (каб.216). Спеціалісти служби допоможуть вам побороти приступи тривоги, паніки та панічних атак.

photo 2022 03 01 19 00 30

За повідомленням Управління інформації та зв'язків з громадськістю РАЕС, енергоблоки Рівненської АЕС працюють у штатному режимі. На енергоблоці №1 (ВВЕР-440) триває планово-попереджувальний ремонт. Усі роботи виконуються згідно з графіком. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Нагадаємо, із 21:00 до 6:00 щодня до окремого розпорядження у Вараській громаді запроваджено комендантську годину. У зв'язку із запровадженням у Вараській громаді комендантської години.

У період комендантської години продовжуватиметься спільне патрулювання поліції, мисливців і власників зброї Вараською громадою.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!