• Головна
  • Новини
  • Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 20:00

Вараська громада: інформаційне повідомлення про ситуацію у громаді станом на 20:00

Ніч з 1 на 2 березня в громаді пройшла спокійно, про це повідомив міський голова Олександр Мензул. Вулиці постійно парулюються, ситуацію в громаді контролюють блокпости.

Сьогодні знову було зібрано гуманітарну допомогу для постраждалих Київщини, що вирушила до району бойових дій. До міст, що постраждали внаслідок війни, відправлять 120 продуктові пакети, одяг, дитяче харчування, теплі ковдри, підгузки та багато іншого.

IMG 0394
Продовжується збір допомоги: Штаб гуманітарної допомоги (Київ, Ірпінь, Гостомель, Буча) знаходиться у приміщенні Вараського ліцею №4 (центральний вхід). Графік роботи з 8:00 до 18:00. Координатор прийому допомоги – Сахнюк Євгенія Володимирівна, телефон 067-176-62-22.

У закладах освіти громади активісти продовжують роботу із плетіння маскувальних сіток.

Активісти волонтерських штабів звернулися із проханням до жителів громади не організовувати самостійно харчування для хлопців, що чергують на блокпостах, а також військовослужбовців. Особливо, у час комендантської години. Система харчування налагоджена, їжа доставляється до пунктів у чітко визначені години. Також активістки самостійно здійснюють приготування їжі для бійців. Також попросили приносити продукти харчування у волонтерські штаби, що розташовані у приміщенні Вараської міської ради та у Вараському ліцеї №4. Волонтерки будуть їх використувати для приготування їжі, а також формування пакунків гуманітарної допомоги для постраждалих територій від російської агресії.

Мальтійська служба допомоги продовжує проводити у Вараському ліцеї №1 навчання з надання домедичної допомоги для мешканців громади. Попередній запис на заняття за телефоном: 098-440-95-82 – Середа Наталія Антонівна.

Міському голові Олександру Мензулу надали право відкрити банківські рахунки для залучення благодійних коштів для забезпечення потреб Вараської громади під час воєнного стану та після його закінчення.

Кошти будуть використані у першу чергу на підтримку боєздатності Збройних Сил України, загонів місцевої самооборони та інших формувань, допомоги постраждалих внаслідок військової агресії Російської Федерації під час дії воєнного стану та відбудови інфраструктури громади після закінчення дії воєнного стану.
Рахунки відкриті у валюті UAH, USD, EUR. Номери рахунків знаходяться за посиланням.

Міський голова Олександр Мензул розповів мешканцям громади про цінову ситуацію, що склалася на ринку продовольства, про заборону продажу алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі та про комендантську годину.

За інформацією, що надійшла від Центру надання адміністративних послуг, 3 та 4 березня з 10.00 до 12.00 год. у приміщенні ЦНАПу (м-р Будівельників, 25/1) будуть видавати довідки про місце реєстрації до ID картки (додаток до паспорта нового зразка громадянина України).

Також за інформацією Пенсійного фонду України, пенсії, грошові допомоги будуть виплачуватися. Навіть якщо вам довелося залишити місце фактичного проживання. Уряд ухвалив альтернативні механізми для їх виплат у зв'язку з воєнним станом в Україні.

Нагадаємо, у відділі ДРАЦС здійснюється реєстрація первинних документів щодо реєстрації народження та смерті незалежно від місця реєстрації громадян за попереднім записом. Контактний номер телефону: 099-478-80-42.

Служба психологічної підтримки виконавчого комітету Вараської міської ради поділилася із порадами, як заспокоїти дітей під час війни.

274779903 331771918897917 1476948048276226110 n

За повідомленням Управління інформації та зв'язків з громадськістю РАЕС, енергоблоки Рівненської АЕС працюють у штатному режимі. На енергоблоці №1 (ВВЕР-440) триває планово-попереджувальний ремонт. Усі роботи виконуються згідно з графіком. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Нагадаємо, із 21:00 до 6:00 щодня до окремого розпорядження у Вараській громаді запроваджено комендантську годину. У зв'язку із запровадженням у Вараській громаді комендантської години.

У період комендантської години продовжуватиметься спільне патрулювання поліції, мисливців і власників зброї Вараською громадою.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!