• Головна
  • Новини
  • На період воєнного стану пацієнти можуть отримувати інсулін безкоштовно

На період воєнного стану пацієнти можуть отримувати інсулін безкоштовно

Міністерство охорони здоров'я України прийняло рішення, відповідно до якого на період воєнного стану доплати за препарати інсуліну з пацієнтів не стягуватимуться.

Так, 12 березня, Уряд вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України № 854 "Деякі питання реімбурсації лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення", відповідно до яких держава повністю відшкодовує вартість препаратів інсуліну з держбюджету, доплата з пацієнтів — не стягується, положення щодо часткового відшкодування вартості препаратів інсуліну, розрахунку суми доплати за препарати інсуліну, що сплачуються пацієнтами аптечному закладу, — не застосовуються.

Для того, щоб отримати інсулін безкоштовно, необхідно:

  • знайти у таблиці вкладку з адресами аптек свого населеного пункту та визначити найближчий заклад;
  • безпосередньо в аптеці треба надати електронний або паперовий рецепт.

Також, за словами заступника директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павла Пана, пацієнти можуть звернутися і до інших аптек, що мають підписаний договір із Національною службою здоров'я України та працюють за Урядовою програмою "Доступні ліки".

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!