Олександр Мензул зустрівся із журналістами Washington Post

Сьогодні у Вараші працювали журналісти американської газети "Вашингтон Пост" (Washington Post) – одного із провідних щоденних видань США, історія якого налічує 144 роки.

Як і колег із інших світових медіа, кореспондентів цікавило питання безпеки ядерного об'єкта та життя міста-супутника у воєнний час.

Міський голова Олександр Мензул висловив думку, що нинішня війна, зокрема дії армії фашистської федерації на двох українських станціях, змусить світову спільноту переглянути протоколи безпеки для ядерних енергетичних об'єктів та у міст-супутників. І локомотивом у цьому питанні будуть саме США.

8338

Олександр Мензул та Макс Даггер Бірак (праворуч)

"Я здивований, що досі від МАГАТЕ не надійшло певних інструкцій та протоколів, як нам діяти в умовах воєнної загрози. Раніше навіть ніхто не міг уявити, що хтось буде захоплювати станції, котрі є об'єктами цивільної інфраструктури. Тому й ніяких директив на цю тему не розроблялося. Упевнений, що після війни всі безпекові протоколи будуть переглянуті", – сказав в інтерв'ю журналісту Максу Даггеру Біраку очільник Вараської громади.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!