• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді зупинено прийом заяв щодо відведення земельних ділянок у власність

У Вараській громаді зупинено прийом заяв щодо відведення земельних ділянок у власність

Вараська міська рада тимчасово зупиняє прийом заяв, клопотань від громадян України щодо надання дозволів на розроблення землевпорядної документації щодо відведення земельних ділянок у власність, у межах норм безоплатної приватизації, затвердження такої документації та передачу земельних ділянок у власність.

Обмеження діятиме до моменту скасування воєнного стану в Україні.

Відмітимо, що рішення базується на нормах Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану" №2145-IX від 24.03.2022, який набрав чинності 07.04.2022.

Зокрема, закон передбачає внесення змін до пунктів 27 і 28 розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України, у тому числі, щодо заборони безоплатної передачі земель державної та комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою безоплатної передачі, розроблення такої документації.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!