Вараська громада в цифрах: 239

Саме стільки заяв надійшло для одержання грошової компенсації на комунальні послуги від жителів Вараської громади, котрі безкоштовно прихистили у себе переселенців.

Відтак власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб отримають гарантовану державну підтримку в розмірі майже 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Varash attention134pam

Нагадуємо, що у Вараській громаді й надалі можна оформити заяви для одержання компенсації власникам житла, котрі прихистили у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб.

Таким особам необхідно звернутися до Департаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету ВМР за адресою: каб.7, м-р Будівельників 1, м.Вараш. Жителям сіл громади треба звернутися до адміністраторів ЦНАПу за місцем проживання.

Заяви оформлюються щоденно з 8:00 до 18:00.

Необхідні документи:

паспорт;

документ, що підтверджує право власності на житло;

копію документа, що підтверджує особу та громадянство України внутрішньо переміщеної особи (паспорт, свідоцтво про народження).

 

Роботодавці Вараської громади також можуть одержати компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Державна програма передбачає щомісячну компенсацію витрат на зарплату у розмірі 6,5 тис. грн за кожного працівника упродовж 2 місяців.

За детальною інформацією звертайтесь до Вараської міської філії РОЦЗ (відділ взаємодії з роботодавцями).

До слова, отримати статус та допомогу для внутрішньо переміщених осіб тепер можна в Дії. Українці, що були вимушені евакуюватися з регіонів, де ведуться бойові дії до більш безпечних місць України, можуть отримати статус ВПО онлайн, подати заявку на щомісячну виплату.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!