• Головна
  • Новини
  • Вараська міська рада звернулася до Президента України щодо пресингу на колектив РАЕС та її генерального директора

Вараська міська рада звернулася до Президента України щодо пресингу на колектив РАЕС та її генерального директора

Сьогодні відбулася 19 позачергова сесія Вараської міської ради. Під час засідання 25 депутатів підтримали звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-Міністра України, Головнокомандувача Збройних Сил України, Секретаря РНБО, голови міжфракційного депутатського об'єднання "За розвиток атомної енергетики" ВРУ.

 

Президенту України – Верховному
Головнокомандувачу Збройних Сил України
Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ

Голові Верховної Ради України
Руслану СТЕФАНЧУКУ

Прем’єр-Міністру України
Денису ШМИГАЛЮ

Головнокомандувачу Збройних Сил України
Валерію ЗАЛУЖНОМУ

Секретарю Ради національної безпеки і оборони України
Олексію ДАНІЛОВУ

Голові міжфракційного депутатського об'єднання

"За розвиток атомної енергетики"

Верховної Ради України IX скликання
Андрію ГЕРУСУ

Звернення Вараської міської ради

Ми, депутати Вараської міської ради, змушені просити Вашого втручання в процес врегулювання ситуації, яка останніх півроку тримає у гострій соціальній напруженості працівників РАЕС та населення міста. Рівно стільки здійснюється моральний пресинг колективу електростанції та її генерального директора Павла Павлишина. Систематично у пресі з’являються публікації негативного характеру, які некоректно висвітлюють експлуатаційні події, що сталися на електростанції та дискредитують персонал та керівництво бюджетонаповнюючого підприємства Рівненщини. Ми володіємо достовірною інформацією про стан роботи енергоблоків Рівненської АЕС та запевняємо, що наведені в цих матеріалах дані не відповідають дійсності та на наше переконання націлені на досягнення мети замовника статей – звільнення із займаної посади генерального директора РАЕС, що послабить обороноздатність ядерного об’єкту та всього регіону, а це в умовах воєнного стану є неприпустимим.

Відзначаємо, що колектив РАЕС на чолі з Павлом Павлишиним, окрім виконання основного завдання із виробництва електроенергії, у важкий для країни час організував потужний волонтерських рух. З початку військової агресії здійснюється суттєва підтримка військових у зоні бойових дій. Завдяки роками налагодженим особистим зв’язкам із колегами-атомниками зарубіжжя Павлу Павлишину вдалося отримати матеріальну та технічну підтримку для наших оборонних структур.

У Вараші за участю генерального директора РАЕС, керівництва міста, представників військових адміністрацій області та району, силових та спеціальних структур проводяться спільні засідання щодо забезпечення та реалізації безпекових питань міста та громади. Під час нарад генеральний директор, як досвідчений управлінець, пропонує конструктивні ідеї та допомагає втіленню оборонних заходів стратегічно важливого об’єкта та міста атомників.

Завдяки Павлу Павлишину про можливі загрози ядерного тероризму почули та заговорили в Європі, Штатах, Канаді, Азії. Саме після його звернення до міжнародної спільноти, топові ЗМІ всього світу заговорили про події навколо українських АЕС, що стверджує про високий авторитет генерального директора РАЕС у колі світового ядерного співтовариства.
З перших днів війни його стійка патріотична позиція ще більш об’єднує усіх у спільних діях, спрямованих на перемогу в російсько-українській війні.

Рівненська атомна електростанція є бюджетоутворюючим підприємством. Від її злагодженої роботи залежить економічна стабільність міста, регіону та всієї країни, тому депутатський корпус Вараської міської ради не може залишатися осторонь подій, що відбуваються в атомній галузі. Звертаємося до Вас з проханням не допустити дестабілізації ситуації на Рівненській АЕС та місті-супутнику у зв’язку з поширенням компрометуючої інформації щодо генерального директора підприємства Павла Павлишина. Вважаємо, що ця розповсюджувана інформація є упередженою та не відповідає дійсності.

Керівник РАЕС, як член виконкому РАЕС та громадянин з патріотичною позицією, Павло Яремович активно співпрацює з депутатським корпусом з початку нашої каденції та допомагає у вирішені важливих для міської територіальної громади питань. Зокрема, разом із фахівцями РАЕС долучився до розробки Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року.

Рівненська АЕС є постійним ініціатором та організатором низки освітніх проєктів, до яких залучає учнівську молодь нашої громади. Це сприяє всебічному розвитку дітей, згуртовує їх та мотивує до самовдосконалення.

На балансі Рівненської АЕС перебувають майже усі об’єкти соціальної інфраструктури міста. Павло Павлишин особисто контролює забезпечення високого рівня їхнього утримання.

Павло Яремович є ініціатором проведення масштабних спортивних заходів та ідейним натхненником до занять спортом для тисяч мешканців громади. Щороку, силами станції у місті проводяться забіги, марафон, міжнародний турнір з плавання, веломарафон, триатлон, турнір із тенісу. Учасниками спортивних заходів РАЕС є тисячі спортсменів з різних куточків України та світу. Це своєрідний спортивний туризм, що ефективно популяризує Вараш та сприяє підтримці малого і середнього бізнесу, відтак – збільшенню надходжень до місцевого бюджету.

Щорічно за підтримки та участі Павла Павлишина працівники підприємства сприяють соціалізації вихованців міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю ім. Зоні Матвієнко. Вихованці центру є постійними учасниками волонтерських груп на масштабних спортивних заходах проведених РАЕС. На добровільних засадах персонал станції допомагає Центру в облаштуванні території та проведені тематичних заходів.

Завдяки особистим зусиллям Павлишина П.Я. у складі Рівненської АЕС було збережене Професійно-технічне училище. Це надає змогу молоді громади отримати профільну освіту та працевлаштуватися на підприємство.

З вищенаведеного робимо висновок – комусь невигідна на такій важливій посаді людина із чіткими патріотичними принципами, яка здійснює все можливе задля подальшої безпечної експлуатації Рівненської АЕС та забезпечення енергетичної незалежності держави у той час, коли білорусь зосередила на кордоні з Україною значні військові формування, фактично навпроти РАЕС та міста Вараша, що свідчить про високу ймовірність збройного нападу.

Просимо врахувати усі позитивні спільні напрацювання, зважити на лідерські якості, міжнародний авторитет, повагу серед депутатського корпусу та мешканців громади до Павла Павлишина. Клопочемо про вашу участь у врегулюванні дестабілізуючої ситуації щодо гоніння успішного керівника стратегічного об’єкта та члена виконавчого комітету Вараської міської ради. А враховуючи, що мова йде про ядерний об’єкт, просимо Вас стати на захист керівника Рівненської АЕС, який має беззаперечний авторитет у колективі, не допустити звільнення ефективного менеджера і зберегти налагоджену співпрацю між містом-супутником, військовими та Рівненської АЕС.

Від вашого рішення залежить безпека мешканців регіону і енергетична безпека країни. Ми всі разом не маємо права допустити чергового захоплення ворогом ядерного об’єкту і міста-супутника.

 

Окрім цього під час засідання депутати розглянули тексти звернень до Командувача Національної Гвардії України щодо формування додаткового підрозділу НГУ на території громади і Командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України щодо підсилення підрозділів ТРО на території Вараської громади.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!