У Вараші розробляють простір для велолюбителів

У четвер, 30 червня, відбулась зустріч із велоспортсменами, любителями альтернативних видів транспорту Вараської громади та представниками влади щодо розробки велоконцепції у громаді.

На ній учасникам було представлено бачення можливої реалізації ідеї: облаштування розмітки для велосмуги, велодоріжок, встановлення велопарковок, розробка мобільного додатку для любителів екотраспорту, створення туристичних веломаршрутів тощо.

IMG 1252

За словами заступника міського голови Дмитра Стецюка, ідея розвитку велоконцепції у громаді виникла у зв'язку із новими реаліями життя: нестача пального, збільшення його ціни та загальним збільшенням альтернативного виду транспорті у місті.

"Насамперед, в останніх умовах розвитку нашої країни, коли є паливна криза, коли збільшується ціна на пальне велотранспорт це дуже хороша альтернатива, що створює економію сімейному бюджету, підвищує мобільність та популяризує здоровий спосіб життя.

1470

Дмитро Стецюк

У громаді збільшилась користувачів велотранспорпортом, електросамокатами. Ми отримали від них запит щодо необхідності створення альтернативи руху, тому ми разом з громадськістю та лідерами у велоспорті почали напрацювання щодо велоконцепції, яка включає в себе не лише створення велоінфрастуктури, але й популяризація цього виду транспорту в місті", - зауважив Дмитро Стецюк.

Наступної зустрічі учасники робочої групи будуть обговорювати свої напрацювання щодо теми реалізації велоконцепції у Вараській громаді.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!