• Головна
  • Новини
  • Депутати Вараської міської ради внесли зміни до бюджету громади та встановили ставки зі сплати земельного податку

Депутати Вараської міської ради внесли зміни до бюджету громади та встановили ставки зі сплати земельного податку

Сьогодні відбулася 21 сесія Вараської міської ради. Для роботи на засідання прибули 27 депутатів.

Після утворення робочих органів і затвердження порядку денного, до якого увійшло 38 питань, міський голова Олександр Мензул оголосив про утворення нової депутатської групи "Розвиток громади". До об'єднання увійшли 22 депутати із фракцій "Пропозиція", "Голос", "За майбутнє", "Слуга народу".

Затим декілька депутатів виголосили запити та звернення. Зокрема, Ігор Саворона (фракція "Сила людей") зауважив на необхідності системної роботи стосовно благоустрою у м.Вараш і звернувся щодо скликання відповідної наради за участю виконавчих органів та комунальних підприємств.

Віра Литвин (фракція "Пропозиція") звернулася щодо придбання додаткових сміттєвих баків для розміщення їх біля річки Стир у мікрорайоні Будівельників. Ольга Кравчук наголосила на потребі у скликанні наради для вирішення питання розміщення лікарів та молодшого медичного персоналу Вараського центру первинної медичної допомоги.

Під час розгляду питань порядку денного депутати ВМР внесли зміни до Комплексної програми "Здоров'я" на 2022-2025 роки, підтримавши виділення коштів для придбання додаткових доз вакцини від сказу, привели до вимог чинного законодавства ставки та пільг зі сплати земельного податку. Після нетривалого обговорення було підтримано проєкт рішення щодо внесення зміни до бюджету громади на поточний рік, також внесено зміни до Програми харчування учнів закладів загальної середньої освіти Вараської МТГ на 2020-2022 роки, до установчих документів дошкільного навчального закладу "Берізка" (с.Собіщиці), дошкільного навчального закладу "Дюймовочка" (с.Стара Рафалівка), до установчих документів Департаменту КТМС ВК ВМР.

Окрім цього внесено зміни до установчих документів Початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу Вараська дитяча музична школа, яка після державної реєстрації матиме назву "Вараська мистецька школа".

Також депутати встановили пільги зі сплати земельного податку підприємствам житлово-комунального господарства громади на наступний рік та звільнили від сплати орендної плати підприємців, котрі через умови воєнного стану не мають змоги вести підприємницьку діяльність на орендованих площах комунального майна.

Під час сесійного засідання ухвалено і рішення про перейменування вулиць у населених пунктах громади.

Зокрема, вулиця Колгоспна у м.Вараш відтепер називатиметься Волонтерською, вул.Колгоспна у с.Більська Воля – Затишна, вул.Бегми у селі Більська Воля – Садова, вул.Жовтнева у селі Рудка – Щаслива, вул.Колгоспна у селі Сопачів – Зоряна, вул.Партизанська у селі Сопачів – Кар’єрна.

Згідно з рішенням перейменування здійснюється без зміни поштових номерів житлових будинків, установ і споруд.

Підтримані і проєкти рішень про розроблення генеральних планів і планів зонування території сіл Рудка, Березина, Щоків, Діброва.

"Сьогодні під час засідання прийнято рішення щодо встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку, які будуть діяти з 2023 року. Внесені деякі зміни до бюджету, оскільки у зв'язку з воєнним станом ми не можемо проводити певні види робіт, що передбачалися на початку року. Також внесено зміни у деякі програми, у тому числі обговорили і деякі проблемні питання благоустрою. Нині розробляються правила благоустрою, найближчим часом проєкт документу буде представлено на розгляд депутатів. Також прийнято ряд земельних питань, які дозволяє розглядати чинне законодавство", – підсумовує результи роботи сесії міський голова Олександр Мензул.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!