Депутати погодили придбання вакцин проти сказу

Депутати Вараської міської ради ухвалили рішення щодо внесення змін до Комплексної програми "Здоров'я" на 2022 - 2025 роки. Зокрема, у програмі передбачили придбання антирабічної вакцини (вакцини проти сказу).

Так, у четвер, 14 липня, під час чергового засідання 21 сесії Вараської міської ради, депутати ухвалили зміни, які забезпечать придбання вакцин проти сказу для Вараської багатопрофільної лікарні до 2025 року.

Необхідність передбачення закупівлі додатковких доз вакцин зумовлена тим, що у Вараській громаді значно зросла кількість випадків нападу на людей диких та безпритульних тварин.

Зауважимо, сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене вірусом сказу. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким ушкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

У разі інфікування людини показані негайна госпіталізація і введення антирабічної вакцини. Така вакцина запобігає виникненню захворювання у 96–99% випадків.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! TelegramViber Приєднуйтесь!