Урядові гранти для створення теплиць та садівництва

У рамках нового проєкту "єРобота" Уряд України започаткував програми безповоротних грантів для аграріїв для створення садів і теплиць.

За програмою часткової компенсації вартості створення теплиць розмір гранту складатиме від 5 до 7 млн грн за принципом співфінансування. Очікується 3 тисячі грантів на рік, зокрема, для першої тисячі учасників 70% вартості проєкту фінансуватиме Уряд, а 30% – сам підприємець, для решти умови – 50% на 50%.

Для ведення овочівництва один заявник може збудувати один тепличний модуль орієнтовним розміром 2 га і створити до 40 нових робочих місць.

Загальний бюджет програми складе 7 млрд грн. Кошти гранту можна буде витратити на безпосереднє будівництво комплексу, закупівлю технічного обладнання для його роботи, закупівлю посівного матеріалу та добрив.

За програмою підтримки садівництва, ягідництва та виноградарства часткова компенсація вартості закладки садів складатиме від 300 до 400 тисяч грн на 1 гектар садів – це орієнтовно 70% від середньої вартості висадки, а 30 % – внесок аграрія.

Загалом на програму Уряд спрямує 4 млрд грн та підтримає створення 10 тис. га садів.

Учасниками обох програм можуть бути приватні підприємці, аграрні компанії та фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менше 25 років. Кошти надаватимуться на банківський рахунок для прозорої закупівлі саджанців, обладнання, систем поливу, добрив тощо.

За роз’ясненнями аграрії можуть звертатися за номером телефону 067-886-92-08.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!