• Головна
  • Новини
  • Вараська громада звернулася до уряду й парламентарів щодо врегулювання цін на тверде паливо

Вараська громада звернулася до уряду й парламентарів щодо врегулювання цін на тверде паливо

Відбулося онлайн-засідання Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. Розглянули питання підготовки до опалювального сезону і звернення від громад-членів відділення.

Під час засідання також ухвалене звернення від Рівненського РВ АМУ до народних депутатів та Кабміну.

"[...] Проблеми і виклики під час підготовки та проведення опалювального сезону 2022-2023 років в умовах воєнного стану мають ширшу складову. Зокрема не у рівних умовах опинилися мешканці громад, що не мають технічної можливості отримання послуг централізованого теплопостачання та газопостачання. Відповідно виникає потреба у забезпеченні твердим паливо, зокрема, деревного палива. І саме цей напрямок залишився поза увагою державних органів. У цій ситуації важливо розробити регулятор цін на тверде паливо, а саме на дрова, що заготовляються державними лісогосподарськими підприємствами для підготовки стратегічних запасів, як це було врегульовано із газом", – йдеться у документі.

Звернення опалюваний сезон 18.08.2022 Рівне page 001

"Для Вараської громади це також актуальне питання, адже ми закуповуємо тверде паливо для обігріву закладів освіти громади, закладів охорони здоров'я, культури будівель старостинських округів. Очікуємо сприяння держави, конкретних кроків для стабільного проходження опалювального сезону", – зауважує заступник міського голови Роман Хондока.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!