• Головна
  • Новини
  • "Регламентна" комісія підтримала порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости

"Регламентна" комісія підтримала порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости

Відбулося засідання Комісії з питань депутатської діяльності, законності та правопорядку Вараської міської ради.

Сьогодні депутати розглянули та підтримали питання щодо внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Вараської міської територіальної громади на 2022 рік, затвердження Положення про Реєстр Вараської міської територіальної громади, а також затвердження Програми підтримки Вараської міської територіальної виборчої комісії Вараського району Рівненської області поза виборчим процесом місцевих виборів на 2022-2025 роки.

IMG 2076регл
Також 18 серпня "регламентна" комісія вирішила погодити проєкт рішення про затвердження порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах Вараської міської територіальної громади в умовах воєнного стану.

"Через військовий стан заборонено організовувати громадські слухання у селах. Тому є пропозиція виконати цю процедуру таким чином. Організаційний комітет, створений із працівників виконавчого комітету, у населеному пункті, де є вакантна посада, будуть ходити дворами й заповнюватимуть приписні листи в підтримку того чи іншого кандидата. Кандидатура, котра набере більшу кількість голосів, буде запропонована до розгляду депутатам ВМР. Нагадаю, що за законодавством кандидатури визначає міський голова", – сказав під час засідання заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Роман Хондока.

Окрім цього члени комісії підтримали проєкти рішень щодо звітів заступників міського голови, керуючого справами та старост сіл Вараської громади.

 

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!