• Головна
  • Новини
  • У Вараській громаді облаштовують тротуари для маломобільної категорії населення

У Вараській громаді облаштовують тротуари для маломобільної категорії населення

У Вараській громаді тривають роботи зі створення безбар'єрного простору для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Минулоріч працівники КП "Благоустрій" займалися облаштовуванням тротуарів і пішохідних доріжок, їх бетонуванням нині працюють над безпечними з'їздами та заїздамии на тротуари по м-р Будівельників (навпроти кафе "Тоскана"), проспекті Шевченка (поруч із Кузнецовським міським судом) та ін.

2є51єю615ж1ж6

photo 2022 09 16 09 11 39

За словами голови комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, керуючого справами виконавчого комітету Вараської міської ради Сергія Денеги, є вкрай важливим влаштувати пішохідні потоки, маршрути і доступ до усіх адміністративних будівель для маломобільних груп населення.

"Ми плануємо зробити нормальну доступність до будь-якого місця для усіх жителів громади: облаштування понижень, заїздів та з'їздів на тротуарні доріжки. Зараз відбуваються роботи із облаштування доріжки по проспекту Шевченка до автовокзалу, заїзду до зупинки "Автовокзал", облаштування доріжки до Центру надання адміністративних послуг та по вул.Енергетиків", – зауважив Сергій Денега.

photo 2022 09 16 09 11 41

Нагадаємо, 23 лютого 2021 року виконавчий комітет Вараської міської ради ухвалив рішення щодо створення комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури з метою створення сприятливих умов для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

За період своєї роботи члени комітету та волонтери проінспектували будівлі та споруди Вараської громади на предмет їхньої доступності для маломобільних груп населення відповідно до норм ДБН. Зазначимо, згідно з нормативом безпечний нахил зовнішнього пандуса має бути не більше 8️ градусів. Ця ініціатива реалізовується за партнерства з IREX in Ukraine та USAID Ukraine – USAID Україна.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!