• Головна
  • Новини
  • Про відключення електроенергії у Вараші та селах громади

Про відключення електроенергії у Вараші та селах громади

Попри наявність на території Вараської громади атомної станції, що генерує електроенергію, ми також потерпаємо від віялових відключень.

Причина – після ворожих ракетних ударів по інфраструктурі у вихідні дні значна кількість електричних ліній від Рівненської АЕС була пошкоджена на території Рівненської і Волинської областей. Через це було відключено велику кількість споживачів електрики. У результаті лінія, прокладена через Вараш у бік обласного центру, виявилась перевантаженою.

"У зв'язку з цим, був такий момент, що жителі Вараша споживали більше електроенергії, аніж жителі Рівного. Відповідно надійшла команда від диспечера "Укренерго", "Рівнеобленерго" нашим електрикам про відключення міста від електроспоживання. Утім, нам вдалося спільно знайти вихід із ситуації: ми запровадили віялові відключення мікрорайонів Вараша, що дало можливість зберегти постачання електрики. Незважаючи на те, що ми є містом-супутником Рівненської АЕС, ми заживлені з тієї ж лінії, яка живить не тільки наше місто, а й інші міста, зокрема обласний центр", – роз'яснює міський голова Олександр Мензул.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!