• Головна
  • Новини
  • "Бюджетна" комісія внесла пропозиції до низки проєктів рішень

"Бюджетна" комісія внесла пропозиції до низки проєктів рішень

Відбулося засідання Комісії з питань бюджету, фінансів, економічного розвитку та інвестиційної політики Вараської міської ради. Як і зазвичай наприкінці року, засідання "бюджетної" комісії було значно тривалішим, порівняно із засіданнями інших комісій ради.

Члени комісії розглянули 20 питань порядку денного, серед яких – бюджетні запити на 2023 рік.

Насамперед, депутати вислухали доповідь начальника Відділу персоналу стосовно проєкту рішення про затвердження структури виконавчих органів ВМР. Як повідомила Оксана Тарадюк, у зв'язку із необхідністю виконати рішення судів щодо поновлення на посаді окремих працівників Управління праці та соціального захисту населення ВК ВМР (на даний момент ліквідоване) виникла потреба ввести у структуру Департаменту соціального захисту та гідності додаткове управління.

Під час обговорення депутати висловили своє невдоволення, оскільки, за їх словами, під час ухвалення рішень щодо ліквідації окремих структурих підрозділів виконавчого комітету ВМР вони попереджали про можливі судові спори та можливі негативні наслідки для міської ради.

IMG 5235

Перший заступник міського голови Павло Павлишин зазначив, що виконавчий комітет Вараської міської ради змушений поновити звільнених осіб, відновити їхнє законне право на працю та зменшити негативний тиск на бюджет Вараської громади. Оскільки рішення про зміни до структури виконавчого комітету можуть ухвалити лише депутати, то позитивне голосування за проєкт рішення під час сесії буде кращим для усіх сторін.

Члени комісії вирішили спрямувати проєкт рішення для розгляду колегами-депутатами під час сесії, що відбудеться 2 грудня.

Начальник Управління економіки та розвитку громади Ірина Барабух представила проєкт рішення про припинення членства громади у місцевій асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація відкритих міст". За її словами, асоціація не виконує заявлених нею функцій, отже членство для Вараської громади є недоцільним.

Депутати Сергій Анощенко (фракція "Слуга народу") та Марія Левченко (фракція "Сила людей") поцікавилися у доповідача, коли саме асоціація припинила виконувати свої функції й почули у відповідь, що "Асоціація відкритих міст" не функціонує з часу введення воєнного стану в Україні. У результаті обговорення пролунала думка не припиняти членство, оскільки існує можливість відновлення діяльності асоціації та подальшої співпраці. Присутні члени комісії пристали на таку пропозицію.

IMG 5239

Дискусійними стали питання щодо внесення змін до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки та затвердження Правил благоустрою території Вараської міської територіальної громади. Зокрема, Правила благоустрою було запропоновано розглядати опісля їх розгляду профільною комісією – "комунальною". Питання щодо внесення змін до комплексної програми не знайшло підтримки, оскільки у депутатів виникли сумніви щодо доцільності зменшення витрат для виконання робіт, зазначених у згаданій програмі, шляхом збільшення видатків на заробітну плату.

Також депутати розглянули зміни до бюджету Вараської громади на 2022 рік та інші питання порядку денного, запропонувавши зміни до певних проєктів рішень.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!