• Головна
  • Новини
  • Виконавчий комітет Вараської міської ради виділив кошти для поточних ремонтів у лікарні

Виконавчий комітет Вараської міської ради виділив кошти для поточних ремонтів у лікарні

Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради.

У вівторок, 6 грудня, члени комітету розглянули 13 питань порядку денного та 10 додаткових питань.

Зокрема, ухвалено рішення про встановлення тарифів для КП "ВТВК" та ВП "Рівненська АЕС" ДП "НАЕК "Енергоатом" на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення із 1 січня 2023 року.

746

Затим члени виконавчого комітету заслухали звіти щодо виконання фінансових планів за ІІІ квартал 2022 року комунальних підприємств громади: "Вараська багатопрофільна лікарня", "Благоустрій", "Управляюча компанія "Житлокомунсервіс", "Агентство нерухомості "Перспектива", "Міські електричні мережі", "Вараштепловодоканал", "Бюро технічної інвентаризації" міста Вараш, "Вараський центр первинної медичної допомоги".

Зокрема, директор КП "ВТВК" Роман Саушкін пояснив присутнім, чому комунальне підприємство недоотримало прибуток.

"Методологія встановлення тарифів побудована так, що беруться показники за попередній період, а у нас з року в рік зменшуються витрати щодо споживання води. Ми закладаємо тариф із розрахунку попередніх років. Лише згодом бачимо приблизно 90%  тих надходжень, які ми запланували", – прокоментував Саушкін.

У свою чергу в.о.директора комунального підприємства "Бюро технічної інвентаризації" міста Вараш Віктор Келлер також зауважив про недовиконання. Він пов'язує це з непростою ситуацією в країні, що спричинило меншу кількість замовлень послуг у підприємства.

750

На засіданні також підтримали виділення коштів з резервного фонду бюджету Вараської міської територіальної громади для здійснення реконструкції Старорафалівської гімназії (влаштування санвузла і тамбура).

"Ці кошти для завершення робіт, які можна виконати ще до кінця цього року. Зокрема, реконструкція вбиральні у Старорафалівській гімназії. Попередньо кошти не були виділені. Минулоріч були оплачені деякі роботи, решта коштів повернуто до міського бюджету", – пояснила під час доповіді начальник Управління освіти Олена Корень.

Окрім цього виділили кошти з резервного фонду бюджету Вараської міської територіальної громади на поточні ремонти КНП ВМР "Вараська багатопрофільна лікарня".

За словами начальника відділу охорони здоров’я Департаменту соціального захисту та гідності Вікторії Михайловської, кошти будуть спрямовані на поточний ремонт водопроводу й каналізації відділень реанімації, дитячого, хірургічного, неврологічного, терапевтичного, першого поверху та підвалу. Також два поточних ремонти: ремонт другого поверху поліклініки коридору, а саме заміна вікон та дверей та ремонт підсобних приміщень біля рентген кабінетів і частині холу (коридору лікарні).

734

Іще в одному з проєктів рішень заплановано внести зміни у перелік медичного обладнання без зміни загальної суми рішення. Як зазначила Михайловська, внесення змін відбулося у зв’язку з відсутністю та можливістю придбання стабілізатора напруги, одже вирішено закупити світильник операційний, електрохірургічний апарат та стерелізатор повітряний.

Також члени виконкому підтримали рішення про виділення коштів для проходження медичних оглядів військовозобов’язаних.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!