• Головна
  • Новини
  • Вараська громада допоможе придбати генератор для важливого об'єкта

Вараська громада допоможе придбати генератор для важливого об'єкта

Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради.

Під час засідання, яке відбулось 7 грудня, члени комісії розглянули два проєкти рішень щодо виділення коштів із резервного фонду бюджету Вараської міської територіальної громади.

Один із проєктів рішення стосується виділення коштів у рамках співфінансування для ТзОВ "Кузнецовський хлібозавод" для придбання генератора, яке сьогодні також обговорили і депутати Вараської міської ради під час сьогоднішнього позачергового засідання сесії.

Зокрема, підприємство звернулося до громади з пропозицією частково профінансувати придбання генератора електроенергії великої потужності для сталої роботи заводу, що є важливим об'єктом для громади. Фінансова участь громади складе одну третину вартості генератора.

Варто відмітити, що забезпечення хлібом є важливим для жителів громади, особливо під час воєнного стану. Також підприємство зареєстроване на території громади й сплачує податки до бюджету громади, надає робочі місця тощо.
Члени виконавчого комітету підтримали проєкт одноголосно.

Наступний проєкт рішення стосувався виділення коштів для встановлення додаткових велопарковок біля будинку по м-р Вараш 3, приміщення якого використовує для занять гуртків Вараський міський центр соціальних служб. Ініціатором вирішення питання щодо велопарковок, які також зможуть використовувати і жителі мікрорайону, є депутат Вараської міської ради Артем Стецюк (фракція "За майбутнє").

photo 2022 12 07 15 47 43

Під час обговорення директор Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва Дмитро Ющук доповів присутнім, що велосипедний транспорт в останні роки стає все популярнішим серед дітей та дорослих Вараської громади.

Встановлення велопарковок вирішує проблему зберігання особистого транспорту та є мінімально необхідною інфраструктурою міста, яка спонукатиме мешканців до здорового способу життя через створення умов для впровадження велотранспорту в повсякденному житті населення у якості альтернативи автомобільному та громадському транспорту.

Зазначимо, встановлення більшої кількості велопарковок також передбачається у Велоконцепції Вараської громади, яка зараз розробляється із залученням фахівців та велолюбителів.

Проєкт рішення також знайшов підтримку серед членів виконавчого комітету, роботи із встановлення виконуватимуться, коли дозволятимуть погодні умови.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!