• Головна
  • Новини
  • Вараські депутати звернулися до обласної ради щодо мисливських угідь

Вараські депутати звернулися до обласної ради щодо мисливських угідь

Сьогодні під час пленарного засідання двадцять восьмої сесії Вараської міської ради депутати заслухали звернення мешканця Вараської громади Сергія Щетька.

Представник первинного мисливського колективу с.Озерці громадської організації "Мисливсько-рибальський клуб "Тур" закликав недопустити прийняття рішень Рівненською обласною радою щодо припинення права користування частиною мисливського угіддя ГО "МРК "Тур" та надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю "БЕРКУТ ЯГД".

За словами Сергія Щетька, первинний мисливський колектив згаданої громадської організації налічує 20 мисливців, що є жителями с. Озерці Вараської громади. Станом на сьогодні значна частина колективу перебуває на службі у лавах Збройних Сил України та захищає суверенітет нашої держави, інша частина — бере активну участь у волонтерському русі. Упродовж багатьох років їх колектив на території угідь колишнього Озерецького лісництва зробив чимало для розвитку мисливського господарства.

IMG 7069

Сергій Щетько

"На 270 день війни нам стало відомо, що в Рівненській обласній раді зареєстровано ганебний проєкт про припинення права користування частиною мисливського угіддя нашої громадської організації. У преамбулі даного проєкту рішення йдеться про добровільну відмову користувача, а саме нашої громадської організації. Із повною відповідальністю заявляємо про те, що жодних обговорень по даному питанню не відбувалось та відповідних колективних рішень не приймалося. Орган, який готував даний проєкт рішення, посилається на добровільну згоду, підписану головою громадської організації "Мисливсько-рибальський клуб "Тур". Виходить, що голова одноосібно, не враховуючи думку інших, перевищив свої повноваження та підписав дану відмову", — зауважив мисливець.

Також він проінформував про ще один проєкт рішення Рівненської обласної ради, зокрема про надання користування мисливських угідь ТзОВ "БЕРКУТ ЯГД". Мова про угіддя колишнього Озерецького лісництва, якими нині користується громадська організація "Мисливсько-рибальський клуб "Тур".

"Не можемо зрозуміти чому під час воєнного стану вирішуються такі питання. Ми впевнені, що відповідні органи, які готували рішення, не дослідили досконало дане питання. Ми просимо підтримати наш мисливський колектив, а особливо наших побратимів-мисливців, які сьогодні на передовій, та направити звернення від депутатів Вараської міської ради до обласної ради із проханням не підтримувати дані проєкти рішення, які у результаті прийняття спонукають до відповідного супротиву та конфлікту в громаді серед мисливців. У випадку, якщо ці рішення будуть проголосовані та підтриманні, ми обов'язково звернемося до суду. І після Перемоги, коли наші побратими повернуться з війни, ми всі разом будемо вимагати справедливості", — зазначив Щетько.

Міський голова м.Вараш Олександр Мензул висловив свою підтримку представникам мисливського колективу с.Озерці та запропонував депутатам звернутися до обласної ради.

IMG 7059

Олександр Мензул

"Це фактично захоплення певних угідь в Озерецькому старостинському окрузі. Рівненська обласна рада має проєкт рішення передачі від однієї організації "Тур" до іншої — "БЕРКУТ ЯГД". Єдиний вихід зараз законним чином це зробити — це звернення депутатського корпусу нашої громади. Дивно те, що про це не знають ані депутати, ані я, ані староста. За нашими спинами обласна рада розділяє території, мабуть вони мають на це право, але ми також маємо право висловити свою позицію і попросити обласну раду не допустити цього. Ми повинні відстоювати права мешканців нашої громади", — прокоментував Олександр Мензул.

Староста Озерецького старостинського округу Олександр Федорук зауважив, що згаданий мисливський колектив за весь час свого існування ніколи не мав конфліктів ні з владою, а ні з населенням та у свою чергу просив підтримати звернення.

Депутат Дмитро Ющук (фракція "Європейська солідарність") також висловив підтримку мисливцям.

IMG 7089

Дмитро Ющук

"Колеги, я дотичний до мисливського господарства у районі, знаю багато про нього. Зараз, під час воєнного стану, це рейдерське захоплення угідь, без відстоювання прав та інтересів. Підтверджую і те, що частина мисливського колективу на передовій. Менше з тим, ми маємо показати нашу позицію та звернутися від імені Вараської міської ради до Рівненської обласної ради аби не призвести до супротиву та соціальної напруги серед мешканців нашої громади", — зауважив у виступі депутат.

Депутати підтримали звернення до Рівненської обласної ради. "За" проголосувало 23 депутати.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!