• Головна
  • Новини
  • Вараська міська рада звернулася до Сарненської громади щодо повернення позичених 2,5 млн грн

Вараська міська рада звернулася до Сарненської громади щодо повернення позичених 2,5 млн грн

Традиційно розгляд питань порядку денного сесії розпочався із запитів та звернень депутатів.

Володимир Грушевський (фракція "Голос") запропонував колегам звернутися до Сарненської міської ради щодо повернення 2 млн 521 тис. 306 грн, які Вараська громада позичила Сарненській півтора роки тому.

"У 2021 році ми виступили благодійниками і надали Сарненській міській раді 2,5 млн грн. Кошти надані з умовою, що нам їх повернуть. У зверненні нас запевняли, що нам гарантують виділення субвенції з бюджету Сарненської міської територіальної громади на зазначені нами цілі в аналогічному розмірі до кінця бюджетного 2021 року. За свої слова треба відповідати, бути послідовним. Ми не кредитна установа, не благодійний фонд – тому прохання до Сарненської міської ради повернути згадані кошти. Враховуючи, що зараз початок бюджетного року, думаю, є вільні залишки. Нам є куди ці гроші спрямувати", – зауважив у своєму виступі Грушевський.

G8374

Звернення було підтримано іншими депутатами. Нагадаємо, у серпні 2022 року Вараська громада надала субвенції з бюджету Рафалівській і Полицькій громадам для посилення обороноздатності, також кошти надано і Вараській районній раді. 

Тетяна Гуліта (фракція "ПРОпозиція") звернулася до міського голови щодо розробки програми продовольчої безпеки Вараської МТГ в умовах воєнного стану.

"Прошу за потреби створити робочу групу із залученням до неї (за згодою) представників підприємницької спільноти та депутатів міської ради", – сказала депутат.

G8372

Ігор Саворона (фракція "Сила людей"), насамперед, поставив запитання щодо "якихось рухів в освіті стосовно звільнення працівників, які здійснюють охорону закладів освіти [...] і заміни їх на охоронні фірми". Після діалогу на цю тему з міським головою Олександром Мензулом і начальником Управління освіти ВК ВМР Оленою Корень, депутат попросив надати інформацію про кількість осіб, які здійснюють охорону закладів освіти громади, про заходи, які здійснюються стосовно їх охорони, щодо залучення сторонніх організацій до охорони закладів освіти, про суми коштів, які були витрачені у 2022 році на послуги охорони, із наданням відповідних документів тощо.

Затим Ігор Саворона повідомив, що минулоріч виконавчим комітетом ухвалене рішення про звільнення розповсюджувачів зовнішньої реклами від сплати за тимчасове користування місцями для розміщення об'єктів зовнішньої реклами. На думку Ігоря Саворони у бюджет громади не надійшло орієнтовно 100 тис.грн. Депутат звернувся з проханням підготовки проєкту рішення міської ради про скасування рішення виконавчого комітету від 14.04.2022 "Про підтримку суб'єктів господарювання на території Вараської МТГ на період дії воєнного стану".

Читайте також:

Сесія Вараської міської ради розпочалася благодійним аукціоном

У Вараській громаді відтепер працює ще одна гімназія

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!