• Головна
  • Новини
  • Виконавчий комітет проголосував за зміни у мережі закладів освіти Вараської громади

Виконавчий комітет проголосував за зміни у мережі закладів освіти Вараської громади

Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. У понеділок, 30 січня, до порядку денного включено 17 питань.

Насамперед, на засіданні затверджено Порядок демонтажу самовільно встановлених/розміщених елементів благоустрою, тимчасових (металевих) гаражів, тимчасових споруд на території Вараської громади, а також затверджено положення про комісію з демонтажу та її склад. За словами міського голови Олександра Мензула, подібний документ ухвалено вперше.

0177 1024

Затим члени виконавчого комітету ухвалили рішення про запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території громади. Зокрема, через Вараську філію Рівненського обласного центру зайнятості до суспільно корисних робіт залучатимуть безробітних осіб. Мова про роботи з підтримання готовності захисних споруд цивільного захисту, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття у Вараській багатопрофільній лікарні.

Ще два питання порядку денного стосувалися змін у мережі закладів освіти Вараської громади. У Дошкільному навчальному закладі №3 м.Вараш зменшиться кількість груп із вісьми до шести, а у Мульчицькому ліцеї утворено ще один інклюзивний клас.

0180 1024

На засіданні також підтримали проєкт рішення про встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами (вивезення ТПВ) для комунального підприємства "Управляюча компанія "Житлокомунсервіс". Із 1 лютого 2023 року вартість вивезення твердих побутових відходів на території №2 (мікрорайон Вараш, майдан Незалежності, вулиця Лесі Українки) становитиме 238 грн 27 коп., на території №3 (мікрорайон Будівельників, вулиця Енергетиків, вулиця Правика, вулиця Кібенка, вулиця Ринкова) − 233 грн 36 коп.

Про причини зміни тарифу – у відеокоментарі директора Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва Дмитра Ющука.

Окрім цього на засіданні розглянуто питання про скасування рішення щодо підтримки суб’єктів господарювання на території Вараської громади на період дії воєнного стану, про затвердження акта приймання-передачі державного майнау комунальну власність, про надання дозволів на зміну місця реєстрації у гуртожитку та ухвалено новий склад міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, інших соціальних виплат.

0170 1024

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!