• Головна
  • Новини
  • "Земельна" комісія розглянула зміни до Програми розвитку та реалізації питань містобудування на території Вараської МТГ

"Земельна" комісія розглянула зміни до Програми розвитку та реалізації питань містобудування на території Вараської МТГ

Відбулося засідання Комісії з питань земельних відносин, містобудування та екології Вараської міської ради. Депутати розглянули 36 питань порядку денного та два додаткових.

Насамперед, 7 квітня, члени комісії підтримали питання щодо внесення змін до Програми розвитку та реалізації питань містобудування на території Вараської міської територіальної громади на 2021-2023 роки. Зміни зумовлені затвердженням завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку територій (КППР). Таким чином, з Програми виключаються Генеральні плани (затвердження КППР припадає на кінець 2024 року), які розроблятимуться в комплексі, й додано детальні плани території (розробляються впродовж півроку), котрі можуть бути інвестиційно привабливі для розвитку бізнесу на території Вараської громади.

3879

Затим депутати розглянули низку питань щодо надання дозволу на розроблення містобудівної документації "Детальний план території для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості" за межами с. Заболоття, у с.Більська Воля, Детальний план території влаштування парку у м.Вараш, індустріального парку за межами с.Заболоття, для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення навколо озера Біле, та Детальний план території для розміщення агровиробничих підприємств, допоміжних будівель і споруд за межами с.Стара Рафалівка.

Також члени комісії підтримали пропозицію депутата Дмитра Рубця (Фракція "За Майбутнє") організувати "виїзне" засідання комісії задля вирішення спірних питань.

3886

Решта питань стосувалися затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється, затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг, надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою, передачу земельної ділянки в постійне користування та інші.

Загалом, майже усі питання, які були розглянуті під час засідання, були підтримані та рекомендовані до прийняття на черговій сесії Вараської міської ради, лише декілька з них було повернуто на доопрацювання.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!