• Головна
  • Новини
  • Людмила Мариніна: Дякую Вараській міській раді за кошти для районної та обласної оборонних програм

Людмила Мариніна: Дякую Вараській міській раді за кошти для районної та обласної оборонних програм

Вараська громада відгукується на звернення щодо виділення коштів для допомоги у зміцненні обороноздатності громадам району, для районної й обласної оборонних програм. Про це в інтерв'ю телеканалу Енергоатом сказала начальник Вараської районної військової адміністрації Людмила Мариніна.

"За своїми можливостями усі громади [району] виділяють кошти для ефективного захисту наших кордонів, нашої території. Проте і минулоріч, і у цьому році ми зверталися до Вараської міської ради (ВМР), що є проблема, яку неможливо вирішити невеликим громадам, північним (Локницька, Зарічненська) громадам. Адже для облаштування і будівництва певних прикордонних рубежів треба великі суми коштів. Депутати ВМР відгукнулися й виділили 4,7 млн грн на будівництво кругової оборони для шістьох громад нашого району. Ми злагоджено працюємо і з депутатським корпусом, і з міським головою Олександром Мензулом, і з усім виконавчим апаратом. Щиро дякую Вараській громаді, її владі за те, що йдуть на зустріч і допомагають коштами, і для наповнення програми територіальної оборони району, так і для громад району. Окрім того ВМР виділила 35,5 млн грн і для обласного оборонного бюджету, і для допомоги військовим частинам і вирішення завдань обласного значення", – зауважила під час інтерв'ю Людмила Мариніна.

Marynina2

Людмила Мариніна (скріншот із відеозапису телепрограми)

За словами начальника районної військової адміністрації, 1 млн грн, виділені Вараською міською радою для районної оборонної програми, використовуються для укріплення прикордонних рубежів, для зміцнення обороноздатності району, для допомоги військовим частинам прикордонників, територіальної оборони, Нацгвардії.

Щодо 35,5 млн грн для обласної оборонної програми, то вони використовуються для допомоги всім силам безпеки й оборони, для взаємодії з УВО "Волинь", з територіальною обороною, зокрема, 104-ю окремою бригадою територіальної оборони, для взаємодії з СБУ, поліцією тощо.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!