• Головна
  • Новини
  • Письменниці з Вараша призначено стипендію за програмою "Культура Рівненщини"

Письменниці з Вараша призначено стипендію за програмою "Культура Рівненщини"

Жителька Вараша Марія Солтис-Смирнова отримуватиме стипендію голови Рівненської ОВА та голови Рівненської обласної ради, що надається діячам культури та мистецтв. Про це повідомляє Департамент культури, туризму, молоді та спорту ВК ВМР.

Щомісяця у рамках програми "Культура Рівненщини" на 2023-2027 роки авторка дитячих казок та ілюстраторка одержуватиме 2000 грн (сума до податкових відрахувань).

У доробку Солтис-Смирнової (на фото) близько 800 творів для дітей різної тематики ("Казкова Рівненщина", "Оленка", "Хуртовина казок" та ін.), є і роботи для дітей із порушенням зору. Казки пані Марії з'являються у підручниках для молодших школярів, у газетах і дитячих журналах.

152327713 443860713616851

Відмітимо, що Марія Солтис-Смирнова очолює громадської оргазації "Мистецьке об’єднання "МАК", є членом громадської організації "Творча Кузня", лауреаткою спільногоконкурсу соціальної мережі для мам "СвітМам" і видавництва "GlowberryBooks".

Світлина із архіву М.Солтис-Смирнової

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!