• Головна
  • Новини
  • "Гуманітарна" комісія розглянула зміни до Програми розвитку фізичної культури і спорту Вараської громади на 2021-2025 роки

"Гуманітарна" комісія розглянула зміни до Програми розвитку фізичної культури і спорту Вараської громади на 2021-2025 роки

Відбулося засідання Комісії з гуманітарних питань, дитячої, молодіжної політики та спорту. Депутати розглянули декілька питань порядку денного.

Насамперед, під час формування порядку денного, депутати підтримали пропозицію голови комісії Яни Горегляд (фракція "Європейська солідарність") щодо включення ще п'яти питань до трьох наявних у проєкті порядку денного.

6679

Зокрема, мова про проєкти рішень щодо надання згоди на безоплатне прийняття державного майна у комунальну власність Вараської громади – про передачу об’єктів незавершеного будівництва житлових будинків №423, №51/3 та №51/2, що знаходяться у м-р Перемоги, а також незавершеного будівництва дитячої поліклініки на 480 відвідувань по м-р Вараш й загальноосвітньої школи №60 по м-р Перемоги.

Розгляд порядку денного розпочато із обговорення проєкту рішення про зміни до бюджету Вараської МТГ на 2023 рік. Документ, з-поміж іншого, передбачає виділення 1 млн грн для виконання районної програми підготовки територіальної оборони, 1 млн грн для Програми забезпечення житлом учасників АТО/ООС, 1,2 млн грн для зміцнення матеріально-технічного забезпечення Вараського районного УСБУ та 1 млн 667 тис. грн на поточний ремонт та капітальний ремонт інженерних систем Вараської багатопрофільної лікарні (зі спеціального і загального фондів). Щодо Програми соціальної підтримки Захисників та захисниць України, то йдеться про 1,5 млн грн на відшкодування витрат на лікування зубів та проведення зубопротезування, надання допомоги членам сім’ї Захисників, які зникли безвісти (перебувають в полоні), щомісячної допомоги дітям загиблих, на придбання путівок дітям.

6671

Затим члени комісії роглянули і підтримали проєкт рішення щодо змін до Програми розвитку фізичної культури і спорту Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

"Потреба у внесенні змін зумовлена тим, що виплата стипендій міського голови провідним спортсменам, тренерам громади залежить від розміру прожиткового мінімуму. Сьогодні він збільшився, відповідно маємо необхідність у корегуванні розміру стипендій", – доповіла директор Департаменту культури, туризму, молоді та спорту Наталія Петрович.

6656

Також опрацьовано проєкт рішення про визначення опорного закладу освіти Вараської міської територіальної громади та внесення змін до установчих документів Більськовільського ліцею Вараської міської ради.

"Працювала відповідна комісія для визначення, який із наших ліцеїв – Мульчицький, Сопачівський, Більськовільський – може бути опорним. Рішенням комісії рекомендовано зробити опорним Більськовільський ліцей. Цей статус дозволить одержувати фінансування із державного бюджету, фінансування за рахунок грантів, зокрема європейських, які, насамперед, спрямовуються на опорні освітні заклади", – зауважила начальник Управління освіти Олена Корень.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!