Про намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення

На виконання закону України від 09.11.2017 №2189-VІІІ «Про житлово-комунальні послуги», Кузнецовське МКП повідомляє про намір зміни тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

 

Планові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення:

  • централізоване водопостачання для всіх категорій споживачів міста – 24,20 грн./м3 з ПДВ ;
  • централізоване водовідведення для населення, інших споживачів та бюджетних організацій - 19,32 грн./м3 з ПДВ;
  • централізоване водовідведення для суб’єктів господарювання у сфері централізованого водовідведення  (ВП РАЕС) -   10,28 грн./м3 з ПДВ;

Основними чинниками, що вплинули на зміну тарифів є:

  • Зменшення планових обсягів по водопостачанні та водовідведенні. На зменшення обсягів вплинуло те, що відбулися зміни у договірних відносинах між ВП РАЕС та КМКП. Також велика кількість населення встановлює лічильники на воду, значно економніше використовує природний ресурс. За останні роки були встановленні необхідні прилади обліку, які дозволили повністюконтролюватиобсягивидобутку води. Обсяг водопостачання зменшився в плановому тарифі порівняно з діючим на 41%, обсяг водовідведення на 4%. Цей фактор також вплинув на збільшення вартості 1 м3 водопостачання та водовідведення.
  • Збільшення витрат на оплату праці. Збільшення фонду оплати праці пояснюється зміною рівня прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2021 році, а також за рахунок дотримання всіх норм та гарантій, передбачених Галузевою угодою між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення 2017-2021роки».
  • Відповідно зросли витрати на сплату єдиного соціального внеску у розмірі 22 % від загальної суми витрат на оплату праці.
  • Витрати на електоренергіюпо водопостачаннізросли за рахунок збільшення вартості 1 кВт*год/м3 на 24% порівняно з діючим тарифом.

На зростання тарифів також вплинуло збільшення вартості матеріальних витрат, зростання витрат, пов’язаних із сплатою податків та інші чинники, які не залежать від діяльності підприємства.

До тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення не включаються витрати, які будуть включені до  складу плати за абонентське обслуговування – платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку для відшкодування витрат, пов’язаних  з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, а у випадках визначених законом України «Про ЖКП», також і витрати на обслуговування індивідуальних вузлів обліку  у квартирах (приміщеннях) багатоквартирного будинку (тобто повірку квартирних приладів обліку).

Плата за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента на місяць для споживачів послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення у багатоквартирних будинках за індивідуальним договором, не є однаковою для усіх абонентів і залежить від кількості вузлів розподільного обліку та буде затверджуватися наказом по  Кузнецовському МКП.

Встановлені тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення та абонентська плата  будуть нараховуватися після переходу на нові договірні відносини з споживачами даних послуг відповідно до Закону України «Про ЖКП».

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються в термін до 06.01.2021 року в письмовій формі або на електронну адресу підприємства kuzn_mkp@ukr.net. 

Тариф (таблиця) додається