Інформація про намір зміни тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами

Керуючись наказом Міністерства регіонального розвитку,  будівництва  та житлово-комунального господарства України  від 05.06.2018р. №130 «Про затвердження порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обгрунтуванням такої необхідності»  виконавець послуг з поводження з побутовими відходами КП «ВАРАШТЕПЛОВОДОКАНАЛ» ВМР, інформує споживачів Вараської міської територіальної громади  про намір здійснити  зміни тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами (вивезення та захоронення твердих побутових відходів) м.Вараш.

Розрахунок планового тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами здійснено відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р №1010 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами» (зі змінами), керуючись наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та  житлово-комунального господарства України від 12.09.2018р. №239 «Про затвердження  Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення» та згідно норм розроблених державним підприємством «Науково-дослідним та конструкторсько-технологічним інститутом міського господарства», які затверджені рішенням Виконавчого комітету Вараської  міської ради від 25.11.2021р №387 «Про затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів для Вараської міської територіальної громади на 2021-2025роки».

Обгрунтування причин зміни тарифів – це зростання економічних чинників складової тарифу  з послуги з поводження з побутовими відходами (вивезення та захоронення твердих побутових відходів) а саме: введення в дію норм з вивезення твердих побутових відходів на 2021-2025роки, зростання вартості матеріалів та паливо-мастильних матеріалів, зростання вартості запасних частин для ремонту автотранспорту задіяного в даних послугах та  збільшення прожиткового мінімуму з 01.12.2021р. для працездатних осіб. 

Таким чином пропонується встановити наступні тарифи:

- на послугу  зповодження з побутовими відходами (вивезення ТПВ) м.Вараш  становить 224,28 грн/м3 (з ПДВ).

 -на послугу з поводження з побутовими відходами (захоронення ТПВ) м.Вараш  становить 48,97грн/м3 (з ПДВ).

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються в термін до 23.12.2021року в письмовій формі або на електронну адресу підприємства kuzn_mkp@ukr.net

Структура тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами КП "ВТВК" ВМР (вивезення ТПВ) на 2022 рік.

Структура тарифу на послугу з захоронення  побутових відходів КП "ВТВК" ВМР на 2022 рік.

За інформацією КП "Вараштепловодоканал"