• Головна
  • Новини
  • На "земельній" комісії знову обговорювали питання стихійних сміттєзвалищ

На "земельній" комісії знову обговорювали питання стихійних сміттєзвалищ

Відбулося засідання Комісії з питань земельних відносин, містобудування та екології Вараської міської ради. Комісія продовжила розглядати питання порядку денного, які не були обговорені під час попереднього засідання.

9 серпня члени комісії розглянули питання, що стосувалися земельних ділянок у сільських місцевостях. Також повернулися до питання стихійних сміттєзвалищ, яке обговорювали на попередньому засіданні наприкінці липня.

Зокрема, під час засідання начальник Відділу екологічного контролю Управління безпеки та внутрішнього контролю Віра Прокопович на протокольне доручення членів "земельної" комісії доповіла присутнім про стан полігону твердих побутових відходів у місті Вараш та сміттєзвалищ на території Вараської громади, зокрема несанкціонованого сміттєзвалища у с.Стара Рафалівка. Зокрема, начальник зазначила, що сміттєзвалище було ліквідовано наприкінці квітня цього року. Однак, у зв’язку з тим, що жителям громади зручніше викидати побутові та будівельні відходи у лісосмугах, полях, несанкціонованих сміттєзвалищах, а не везти його до офіційного полігону і виникають ситуації з появою нових смітників. Також відсутність культури із сортування сміття, відсутність сміттєпереробних станцій лише погіршує ситуацію.

Голова комісії Віра Литвин (фракція "Пропозиція") запропонувала створити робочу групу, членами якої будуть депутати Вараської міської ради, представники структурних підрозділів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, небайдужі жителі громади задля знаходження шляхів вирішення даного питання.

Загалом, майже усі питання, які були розглянуті під час засідання, були підтримані та рекомендовані до прийняття на черговій сесії Вараської міської ради, лише декілька з них було повернуто на доопрацювання. Також депутати "земельної" комісії запланували наприкінці поточного тижня виїзне засідання для розгляду питань у сільських територіях громади.