• Головна
  • Новини
  • На сесії Вараської міської ради внесено зміни до Комплексної програми "Здоров’я"

На сесії Вараської міської ради внесено зміни до Комплексної програми "Здоров’я"

Відбулося пленарне засідання тридцять першої сесії Вараської міської ради восьмого скликанняДля роботи у змішаному форматі – онлайн та безпосередньо у сесійній залі – прибуло 30 депутатів.

Розпочалось засідання традиційно − із депутатських запитів та звернень. Їх виголосили депутати Олександр Дерев'янчук (фракція "Європейська солідарність"), Артем Стецюк (фракція "За майбутнє"), Дмитро Добровольський (фракція "Голос") та Олег Сніжко (фракція "Пропозиція").

Затим депутати перейшли до порядку денного та внесли зміни до наступних програм: соціальної допомоги та підтримки мешканців Вараської міської територіальної громади на 2021-2023, розвитку і реалізації питань нового будівництва, реконструкції, модернізації та капітального ремонту об’єктів житлового фонду та інфраструктури Вараської МТГ на 2023 рік, розвитку культури та туризму на 2021-2025 роки, задля реалізації культурно-мистецьких проєктів (форумів, воркшопів, конференцій тощо).

Також внесено й зміни до Комплексної програми "Здоров’я" на 2022-2025 роки. Зокрема, мова про додатковий захід програми − "Обстеження сільського населення пересувним флюорографом", яким передбачено обстеження для 3 000 жителів сільських територій Вараської громади.

Депутатами підтримано й зміни до Комплексної програми розвитку цивільного захисту Вараської МТГ на 2021-2025 роки. Так, зміни стосуються розвитку системи зв'язку та оповіщення та утримання захисних споруд цивільного захисту: внесок для ОСББ, оплата послуги зв’язку та ін.

Далі заступник начальника відділу архітектури та містобудування, головного архітектора Наталія Колесінська запропонувала внести зміни до Положення про відділ архітектури та містобудування, котрі визначають даний відділ уповноваженим органом стосовно переведення дачних і садових будинків, що відповідають будівельним нормам, у жилі будинки.

Ухвалено й рішення про внесення змін до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2023 рік.

Окрім цього депутати підтримали проект рішення щодо ліквідації Відділу Державного архітектурно-будівельного контролю ВК ВМР, оскільки відділ не виконує відповідних функцій.

Сесійне засідання також відвідали начальник Вараської районної військової адміністрації Людмила Мариніна та перший заступник начальника Рівненської обласної військової адміністрації Сергій Подолін, котрі у своїх виступах наголосили про важливість забезпечення оборони області та подякували за виділення коштів із бюджету громади на оборонні потреби.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!