Пам′ятай про Крути

101 рік тому близько 400 курсантів і студентів впродовж 5 годин стримували наступ на Київ 4-тисячної більшовицької армії. Це дало можливість укласти Берестейський (Брест-Литовський) мирний договір, за яким УНР була врятована від поглинання більшовицькою Росією й стала незалежною державою.

Трагічний бій під Крутами 1918 року став кроком вперед, великою перемогою, яка до сьогодні породжує хвилі все нових і нових підйомів українського народу. Юнацький запал, героїзм та любов до України повели студентів у нерівний бій із нашим давнім ворогом. Дорогою ціною дався подвиг полеглих під Крутами юнаків –  на жаль, герої вмирають, але ми пам’ятаємо про них!

26 січня у місті Вараш пластуни вже вкотре вшанували пам’ять Героїв Крут на тереновому змазі «Памятай про Крути», який провели у лісопарковій зоні. Усі учасники заходу, не зважаючи на досить холодну погоду, стійко та дружно виконували завдання, вчилися різним практичним навичкам, а також дихали цілющим повітрям соснового лісу і загартовували  душу й тіло.

Ми вдячні хлопцям з гуртка «Джура» ЗОШ №1  за допомогу в організації та проведенні вогневої підготовки – стрільбі з пневматичної зброї. Без вас наша теренова гра не була б такою цікавою та насиченою. Дякуємо вчителям зі шкіл №№1,4,5, гімназії, БДЮТ, МЦСССДМ, які забезпечили тили. Дякуємо учасникам, що показали не тільки хорошу витримку, а й творчість та розум під час проходження точок теренової гри. Окрема подяка відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради за фінансову підтримку.

Дивлячись на молодше покоління з впевненістю крокуємо вперед до нових звитяг!

https://photos.app.goo.gl/cZ34NvzrHgf1QuZt6