• Головна
  • Новини
  • Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Вараш

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Вараш

28 січня під головуванням начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ВК ВМР Мізюк І.Г. відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Членами комісії з урахуванням інформації та за результатами обговорення було визнано задовільною роботу міської ланки територіальної підсистеми цивільного захисту та комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Вараш у 2018 році.

Затвердили план роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Вараш на 2019 рік.

За результатами проведення позапланових перевірок стану техногенної і пожежної безпеки вирішено:

- для керівників всіх підприємств, установ та організацій міста незалежно від форми власності посилити роботу щодо проведення інформування працюючого, непрацюючого та соціально незахищених верств населення міста з питань, що стосуються дотримання правил пожежної безпеки в побуті, недопущення виникнення пожеж та загибелі людей на них.

Рекомендовано управлінню освіти виконавчого комітету міської ради:

- організувати навчання учнів правилам пожежної безпеки;

- провести для дітей дошкільного віку  навчально-виховну роботу спрямовану на формування достатнього та необхідного рівня знань і умінь у надзвичайних ситуаціях.

В зв’язку з погіршенням погодних умов, значним зниженням температурного режиму та снігопадів, що спричинило ожеледь та снігові замети на вулично - дорожній мережі міста з місцевого матеріального резерву для КП «Благоустрій» ВМР було прийнято рішення про виділення паливно-мастильних матеріалів для проведення снігоочисних та посипкових робіт.

Одним із важливих питань при розгляді було введення карантинних заходів в місті Вараш з ГРВІ та грипу.

Тимчасово призупинено навчально-виховний процес у закладах загальної середньої та позашкільної освіти міста Вараш до зниження рівня захворюваності на ГРВІ та грип з 29 січня 2019 року.

Введено карантинні заходи в дошкільних навчальних закладах міста. Заборонено проводити масові заходи у місті в закритих приміщеннях, які пов’язані зі скупченням людей. Для працівників ДЗ «СМСЧ № 3 МОЗ України», КМКП, закладів торгівлі (ринків, кіосків, супермаркетів, аптек, тощо), громадського харчування, готелю, перукарень, банківських установ введено заходи індивідуального захисту (марлеві пов’язки).

Наступне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Вараш відбудеться 04.02.2019 року.