• Головна
  • Новини
  • Конференція «Потенціал та можливості транскордонного співробітництва»

Конференція «Потенціал та можливості транскордонного співробітництва»

28-29 січня 2019 року в м. Чернігів, в рамках завершення Грантового проекту Європейського Союзу «Активізація малого та середнього бізнесу в прикордонних регіонах України-Білорусі», який фінансується за рахунок Європейского Союзу через Німецьке Товариство міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH), відбулася конференція «Потенціал та можливості транскордонного співробітництва».

150 учасників, 15 спікерів з 4 прикордонних регіонів України та Білорусі об'єдналися спільним прагненням розвитку економічних відносин між Україною та Білоруссю в прикордонних містах: м.Чернігів, м.Прилуки та м.Ріпки в Чернігівській області, м. Славутич в Київській області, м.Вараш у Рівненській та у Республіці Білорусь в м.Гомелі та м.Рогачеві.

Місто Вараш представили підприємці Ю.Карпенко, C.Павлова, В.Дубовець, Н.Герасимчук, О.Демид, А.Рибчинчук та представники міської влади – А.Кречик, І.Черевач, О.Стояновський.

Спільна мета проекту – підвищення комерційних можливостей, ділової активності та взаємодії малого і середнього бізнесу (МСБ) в малих містах прикордонних регіонів України – Білорусі шляхом створення платформи для взаємодії між МСБ, органами місцевого самоврядування та інфраструктурами підтримки бізнесу прикордонних регіонів України – Білорусі.

Завданням проекту є створення та розширення можливостей для отримання важливої, своєчасної та актуальної інформації для прийняття бізнес-рішень через Інтернет-портал транскордонного співробітництва, розвиток потенційних і професійних навичок, а також професійних зв'язків між представниками малого та середнього бізнесу в прикордонних регіонах.

Одним з головних результатів реалізації проекту є створення інтернет-порталу з транскордонного співробітництва www.cb-sme.org. Цей веб-ресурс містить інформацію про малий та середній бізнес прикордонних регіонів, комерційні пропозиції для співпраці, а також законодавчу базу з прикордонного співробітництва. Портал є інтернет майданчиком, завдяки якому підприємці двох країн можуть просувати свою продукцію і послуги на зовнішньому та внутрішніх ринках.

В рамках конференції підписано Меморандум про розвиток транскордонного співробітництва малого та середнього бізнесу прикордонних територій.

Завдяки функціонування даної інтернет - платформи вже заключені 4 бізнес контракти.

Для отримання детальнішої інформації з питань транскордонного співробітництва між Україною та Білоруссю можна звернутись до відділу економіки виконавчого комітету Вараської міської ради та за тел. (03636) 2-49-77.