Якісне навчання педагогів - успішна робота з дітьми

Освітяни міста Вараша, які  багато років працюють  за методом наукової педагогіки  Марії  Монтесорі, вкотре змогли підвищити свій рівень кваліфікації  до міжнародного: 1-2 лютого 2019 року на семінарі-тренінгу Марші Стенснл (США) “Монтесорі-педагогіка і співпраця з батьками” для керівників та педагогів з досвідом роботи (в рамках  курсу “Шлях до успіху”) побували вихователь ЗДО № 7 Людмила Олексіївна Федорук, директор ЗДО № 7 Людмила Миколаївна Верешко, вихователь НВК № 10 Людмила Петрівна Рибчинчук та  директор НВК № 10 Алла Євгеніївна Саковець.

Семінар-тренінг Марші Стенсел був присвячений одній з найважливіших складових роботи в закладі освіти - роботі з батьками. Під час проведення тренінгу розкривались механізми  залучення батьків до партнерства і співпраці, проводились презентації та майстер-класи, аналізувались конфліктні ситуації та методи їх вирішення, обговорювались шляхи створення спільноти батьків-однодумців, які виховують дітей на засадах Монтесорі-педагогіки. За підсумками даного семінару-тренінгу вихователі Федорук Людмила Олексіївна та Рибчинчук Людмила Петрівна успішно завершили курс навчання та інтернатури в Українському  Монтесорі центрі та отримали відповідні дипломи. 

Варто зазначити, що педагоги нашого міста впродовж 24 років послідовно та успішно співпрацюють з Українським  Монтесорі центром (УМЦ) в м.Києві. А з 2003 року ЗДО №7 та НВК №10 є опорними закладами в Рівненській області щодо впровадження  даного наукового методу в практику роботи  закладу дошкільної освіти.

Пишаємося досягненнями та напрацюваннями педагогів дошкільної освіти міста, бажаємо натхнення рухатись до нових вершин та відкриття нових секретів щасливого дитинства!

Управління освіти