• Головна
  • Новини
  • Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Вараш

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Вараш

04 лютого під головуванням міського голови С.І.Анощенка відбулося засідання комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Заслухавши інформацію начальника ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» О.Коцюбинського та директора КНП ВМР «Вараського ЦПМД» Ж.Мирончук у м.Вараш за медичною допомогою з приводу грипу та випадків гострої респіраторної вірусної інфекції за період з 25.01.2019 по 01.02.2019 року звернулося 287 мешканців міста.

В зв’язку з збільшенням рівня захворюваності на ГРВІ та грип, погіршенням погодних умов та значним підвищенням температурного режиму, членами комісії за результатами обговорення було вирішено:

- продовжити карантин у закладах загальної середньої освіти та позашкільної освіти міста Вараш з 04.02.2019 року;

-призупинити навчально - виховний процес у с. Заболоття, до зниження рівня захворюваності на ГРВІ та грип з 05.02.2019 року;

-  продовжити проведення карантинних заходів в дошкільних навчальних закладах міста Вараш.

Зауважили також, що в місті щоденно зростає кількість хворих на кір.

Низьке охоплення щепленнями серед населення може призвести до погіршення епідемічної ситуації з кору.

На сьогоднішній день є в достатній кількості вакцини проти кору, епідемічного паротиту, краснухи та інших керованих інфекцій на всіх щеплювальних пунктах області та міста.

Лише виконання у повному обсязі профілактичних щеплень дозволить знизити рівень захворюваності на кір та інші керовані інфекції.

Наступне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Вараш відбудеться 08.02.2019 року.