Пам'ять без кордонів

15 лютого у Вараші відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виводу військ з Афганістану.

Скорботною ходою учасники бойових дій на території інших держав, представники Вараської міської ради, духовенство та гості міста пройшлися з майдану Незалежності до меморіалу «Афганців». Вже там відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим учасникам бойових дій у Республіці Афганістан, де зібралися вшанувати пам'ять «воїнів – афганців»: міський голова С.Анощенко, керуючий справами ВК ВМР Б.Бірук, ветерани Афганістану, рідні загиблих воїнів та мешканці міста.

Право відкрити мітинг, присвячений героїчному подвигу афганської війни, надали голові Кузнецовської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану П.Ширку.

Міський голова С. Анощенко, звертаючись до учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Афганістану, засвідчив щиру повагу кожному, кому випало пройти буремними дорогами війни, та побажав воїнам, які з честю виконали свій військовий обов’язок, міцного здоров’я і мирного неба, добра і злагоди родинам, достатку і довголіття, аби жахіття війни ніколи не поверталися у мирне життя.

В рамках події пройшла молебень у пам’ять за загиблими учасниками бойових дій на території інших держав, яка завершилася хвилиною мовчання та військовим салютом.

У Палаці культури відбулася концертна програма творчих колективів та «Стіл пам’яті». Також, 11-12 лютого у ЗОШ № 4 пройшов турнір з волейболу «Кубок Афганців».