Нам 21 рік!

 «В пожежах всесвітніх, у лунах кривавих,

 Під громом гармат, у важкій боротьбі,

 На лицарську честь і на предківську славу,

Вітчизні обіти складаю такі»

(перший куплет пластової Присяги)

Понад сто років діє Пласт в Україні, а слова з перших рядків пластової Присяги і нині актуальні, хоча і сприймаються по-новому. Україна відроджується, відроджуються і давні традиції, і патріотичні організації, зокрема Пласт. 25 років тому почались спроби створити в місті цю організацію, а 12 лютого 1998 року її було зареєстровано в державних органах. Минулої неділі вараські пластуни відзначили цю подію і ось як це описує пластунка Таня Комовська.

«Підготовку до Дня станиці – свята, яке щороку ми відзначаємо у лютому,  ми почали завчасно, бо хотіли, щоб все було на вищому рівні. Ніхто не сидів без діла – хтось складав план свята, хтось робив програму для квесту, а хтось думав про запрошення на наше свято. Навіть найменші наші пластунята готувалися,  повторюючи пісні та навчаючись урочистому шикуванню.  І ось настав день “Х” – День Народження Станиці, якого так всі чекали. Нам 21 рік!

Цей день мав іншу атмосферу, не таку як завжди. Це було щось магічне. Було багато людей. Збиралися гості та учасники. Настрій у всіх був на висоті. І ось ми починаємо. Офіційне відкриття свята. Цього року воно трішки відрізнялося від інших, тому що багато дітей офіційно було прийнято до Пласту. А троє пластунок з гуртка «Адекватні відьмочки» Лєра Соболєва, Ада Телюк і Катя Закревська урочисто склали пластову Присягу. Після офіціозу почався несамовитий рух гуртків по всій школі  – КВЕСТ! Діти могли спробувати себе у всьому. Вони показували свої знання у математиці та як добре знають географію тощо. А головне, вони вчилися працювати в команді. Наймиліше було те, що батьки теж брали участь у квесті, допомагаючи своїм дітям. Далі на учасників та гостей чекало смачне частування, а також всі могли ближче познайомитися та поспілкуватися.

Коли всі заспокоїлись і підкріпились, ми перейшли у актову залу, де гуртки представляли себе загалу.  Це були різні та цікаві виступи – хтось співав,  а хтось розігрував сценку, або показував гурткове відео. Найбільше сподобались  «відьмочки» з власною піснею про приколи таборового життя,  «Чемні кабани» з суперовим відеороликом та «Чорні лелеки» з авторською філософською піснею. Але все хороше чомусь швидко минає.

Дякуємо всім хто приєднався до нас, міському голові Сергію Анощенку за привітання,відділу у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради,депутату Степану Жданюку, за щорічну підтримку та надзвичайній гостинності ЗОШ №5. Діти справді почували себе, як удома.

Особлива подяка нашим друзям-пластунам з Володимирця, які не забувають про нас!!!»

                                                                      Станиця Вараш Пласту - Національної

                                                                       скаутської організації України