Вони віддали життя за краще майбутнє України

20 лютого у Вараші відбувся мітинг-реквієм до Дня Героїв Небесної Сотні. Згадати найтрагічніші події Революції Гідності та вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні прийшли - керівництво міста, активісти та учасники Євромайдану, військовослужбовці в/ч 3045, представники молодіжних громадських організацій «Пласт» та «Ольбери», громадськість міста.

П’ятий рік поспіль Україна оплакує своїх героїв, які віддали життя, захищаючи права і свободи людини, високі демократичні принципи, європейський вибір України. Революційні події 2013-2014 років в Україні забрали життя більше ста активістів Майдану.

Поминальну панахиду за загиблими учасниками Революції Гідності відслужив настоятель Свято-Софіївського храму ПЦУ, військовий капелан Йосип Шарко. Державним славнем та хвилиною мовчання присутні  вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, котрі загинули під час Революції Гідності.

З почуттям гордості, болю та тривоги за Батьківщину перед присутніми на майдані виступили міський голова С.Анощенко, активні учасники Революції Гідності Й.Шарко та С.Жданюк.

У своїй промові міський голова С.Анощенко наголосив, що смерть Героїв Небесної Сотні не була марною. Революція Гідності пробудила приспану роками національну свідомість українців, об’єднала та змінила Україну. Тож кожен громадянин України має пам’ятати шляхетний вчинок Небесної Сотні, адже вони віддали своє життя за нас, за краще майбутнє країни. Сьогодні наш святий обов’язок - не зрадити ідеалам майдану та довести розпочату героями справу до кінця.

Ведучі заходу О.Макоєдов та О.Водько, солісти І.Бублик та Д.Скрипчак у своїх виступах зуміли передати увесь біль втрат, трагізм революційних подій та війни в Україні, чим не залишили байдужим нікого з учасників заходу.

По закінченню мітингу-реквієму відбулася хода пам’яті та покладання квітів до пам’ятного знаку загиблих Героїв Небесної Сотні.