Йдемо по життю з піснею

4 липня 2008 року був створений центр дозвілля відділу культури виконавчого комітету, тоді ще Кузнецовської міської ради з метою організації повноцінного відпочинку різних верств населення міста з урахуванням їх інтересів і потреб. Пройшло десять років і центр дозвілля став осередком української культури, духовності, місцем для розвитку усіх видів жанрів самодіяльного аматорського мистецтва, створення різних клубних формувань, розкриття творчих здібностей і обдарувань юних талантів.

22 лютого в дитячій музичній школі пройшов творчий звіт центру дозвілля. На захід завітали почесні гості: міський голова С. Анощенко, начальник відділу культури та туризму Вараської міської ради О.Стояновський, депутати міської ради і звичайно справжні шанувальники українського слова і української пісні.                                                   

За вагомий внесок у відродження, збереження, популяризацію кращих творів національно - патріотичного змісту, збагачення національної культури, активну громадську позицію, значний внесок в розвиток народного аматорського мистецтва були нагороджені грамотами виконавчого комітету міської ради: Колбун Леонід Іванович - учасник народного аматорського хорового колективу, Кравчук Алла Миколаївна –учасник народного аматорського хору «Передзвін», Одарчук Михайло Степанович – учасник народного аматорського чоловічого вокального ансамблю «Заграва», Петрик Людмила Миколаївна - керівник народного аматорського ансамблю бандуристок «Берегиня» і Ципан Любов Юхимівна – майстер народного мистецтва. Грамотами відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради було нагороджено Бублика Івана Івановича - соліста центру дозвілля, Войтюк Наталію Миколаївну- учасника народного аматорського хору «Передзвін», Самойлову Наталію Миколаївну- учасника народного аматорського ансамблю бандуристів «Берегиня», Харів Марію Юхимівну – учасника народного аматорського хорового колективу і Шум’янка Валерія Володимировича – учасника народного аматорського чоловічого ансамблю «Заграва».

Перед глядачами розквітли та засяяли справжні таланти центру дозвілля. Почергово змінювали на сцені один другого художні колективи, це народний аматорський ансамбль бандуристів «Берегиня» - керівник Людмила Петрик, народний аматорський хор «Передзвін» - керівник Галина Кудлай, народний аматорський, чоловічий вокальний ансамбль «Заграва» - керівник Володимир Деменко і народний аматорський хоровий колектив центру дозвілля - керівник Людмила Точинська.

В 2018 році народний аматорський ансамбль бандуристок «Берегиня» брав участь у обласному фестивалі серед солістів і ансамблів народного співу ім. Миколи Фенглера м. Сарни, у виїзному концерті для військовослужбовців на Тучинському полігоні, учасник обласного фестивалю історії та побуту «Барви надстир’я».

Протягом 2018 року творчо попрацював і народний аматорський хор «Передзвін» -керівник Галина Кудлай. Хор є учасником 14 обласного фестивалю «Різдв’яні піснеспіви» м. Рівне, учасник заходів з нагоди 74 - річниці Гурбенської битви с. Гурби Здолбунівський район, обласного відкритого фестивалю народного мистецтва «Зелене купало в літо упало» в м. Корець Рівненська область, брав участь в культурно - мистецьких заходах Національний Сорочинський ярмарок- 2018р., с. Великі Сорочинці, Полтавської області, де виборов друге почесне місце у фестивалі – конкурсі «Ярмаринка», а також у фестивалі повстанської пісні урочище Гутвин Костопільський район.

Народний аматорський чоловічий ансамбль «Заграва» - керівник Володимир Деменко є постійним учасником   обласних і міських заходів. В 2018 році колектив брав участь у обласному фестивалі серед солістів і ансамблів народного співу ім. Миколи Фенглера м.Сарни, обласному фестивалі історії та побуту «Журавлина» с.Бродниця Зарічненський район. Колектив «Заграва» - це візитна карточка нашого міста.

З особливою повагою і шаною хочеться сказати і про народний аматорський хоровий колектив – керівник Людмила Точинська. Колектив здобув друге почесне місце у обласному фестивалі - конкурсі «Пісне – доле моя» ім.Є.Кухарця с. Велюнь Дубровицький район, учасник Регіонального фестивалю хорового мистецтва «Пісні над Дніпром» м. Київ, дипломант Всеукраїнського фестивалю «Красносільські вітряки» с.Красносілля Гощанський район

Окрасою центру дозвілля є студія вокального співу, яка користується популярністю серед молодого покоління. Отож яскраво виступили на творчому звіті юні солісти Аліна Миронюк , Катерина Крук, Аполінарія Пашко, Анастасія Тимець, Дарина Скрипчак, Ельнара Мурсалієва, Ангеліна Набухотна, а також досвідчені, талановиті, наперевершені солісти Світлана Тиндик, Іван Бублик і Мирослава Воробей.

 Варто відзначити і цікаві хвилинки гумору на заході, які прозвучали з вуст всім відомих і кругом прославлених своїм талантом сестричок Аполлінарії та Ангеліни Пашко. Зворушливо ніби торкнуло струни серця декламування віршів «Я – українка» у виконанні Софії Колдун та Ангеліни Пашко «Пророцтво 17 року».

До вподоби глядачам був виступ новоствореного ансамблю української пісні «Брендові» - керівник Алла Лішун. Цей колектив стає відомим своїм орігінальним виконанням, не тільки в нашому місті, а й далеко за його межами.

Гарячими оплесками проводжали глядачі зі сцени молодих, креативних учасників ансамблю Jazz-Bend «Jamp» - керівник Євгеній Родіонов.

Від усієї душі дякуємо учасникам творчих колективів, окремим солістам, а особливо подяка керівникам колективів за прикладені зусилля в організації і проведенні справжнього свята пісенної творчості. Бажаємо Вам і надалі творчого натхнення, нових здобутків у процвітанні духовного і культурного відродження української нації. Хай сторицею Бог винагородить Вас і Ваші родини за титанічну працю на благо нашої неньки-України. Комфортно і затишно проходив захід у дитячій музичній школі, яка гостинно відчиняє свої двері для прославлення і популяризації творів мистецтва. Кожний виступ артиста нічого не вартий без вдячного глядача. Тож нехай і надалі піднімають Вам настрій такі заходи, які є справжнім святом людської душі.

Більше двох годин, всіх присутніх у залі знайомили з творчими здобутками кожного учасника та колективу чарівні та неперевершені ведучі Яна Кравчук і Юрій Савчук.

Традиційно в холі музичної школи була організована виставка нашої місцевої майстрині Любові Ципан та роботи вихованців підліткових клубів МЦ СССДМ.

Вдячні глядачі не хотіли залишати стіни мистецького закладу, збагатившись життєдайною творчою наснагою від виконавської майстерності артистів. Всі з великою приємністю і гордістю за талановиті, творчі обдарованості нашого міста Вараша, повертались у свої затишні домівки, з надією на нові зустрічі.

                                                 Центр дозвілля відділу культури та туризму