Як у Вараші Масляну святкували!..

Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня, за який кожен справжній українець встигає з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік.

Масляна – довгоочікуване і веселе свято, яке триває 7 днів. У ці радісні дні прийнято ходити в гості, радіти новій весні, влаштовувати різні гуляння. Одне із найсвітліших, найрадісніших свят, коли люди проводжають Зиму і зустрічають Весну відбулося в центрі міста на площі навпроти головного входу до стадіону «Ізотоп».

На святі діяв ярмарок, в якому можна було знайти товари на будь-який смак: кондитерські, кулінарні, ковбасні вироби, смаколики та сувеніри.

Господині пригощали смачненькими млинцями, налисниками та випічкою з різноманітними начинками. Гаряченькі, щойно з плити, вони наповнювали повітря неймовірним ароматом! Завітав на свято поласувати млинцями й міський голова Анощенко Сергій Іванович.

А що вже дітлахам весело було! Конкурси та ігри нікого байдужим не залишили, як і годиться пройшли активно й радісно. Приємно було спостерігати за тим, як разом святкують і дорослі і малі мешканці Вараша. А у голові роїлися думки з приводу того, що саме так і повинно відбуватися, саме таким чином і передаються традиції, дух свого народу, що відроджується у нових поколіннях.

Сподіваємось, що після такого свята весна прийде остаточно, а такі світлі і святкові емоції у нас залишаться до наступної Масляної! Хочеться вірити, що захоплююче свято, сповнене народних обрядів, яке символізує остаточно перемогу весни над зимою, тепла над холодом, дасть надію нашому українському народу на знищення старого, зношеного світу і звільнення місця для нового, молодого та кращого.

Вітаємо всіх з весною!