• Головна
  • Новини
  • У Вараші відбувся мітинг-реквієм до 33 роковин Чорнобильської трагедії

У Вараші відбувся мітинг-реквієм до 33 роковин Чорнобильської трагедії

26 квітня, мітингом-реквіємом та покладанням квітів до пам’ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи», відзначили у Вараші 33-ті роковини Чорнобильської трагедії.

У заходах взяли участь ліквідатори аварії на ЧАЕС та члени їх сімей, представники органів місцевого самоврядування, ВП «Рівненська АЕС», в/ч 3045, установ та організацій міста, члени Вараської міської громадської організації «Ветеранів ліквідації Чорнобильської аварії», Станиці Пласту – Національної скаутської організації України та небайдужі мешканці міста.

Поминальну панахиду за жертвами Чорнобильської катастрофи відслужили благочинний Володимирецького району та міста Вараш, настоятель Свято-Покровсього храму ПЦУ отець Віталій Боднар і настоятель Свято - Софіївської церкви ПЦУ отець Йосип Шарко.

Перед присутніми виступив заступник міського голови Анатолій Кречик, який зачитав звернення міського голови Сергія Анощенка до Дня Чорнобильської трагедії та поінформував про надання матеріальної допомоги до 33-іх роковин Чорнобильської трагедії потерпілим І категорії, ліквідаторам та дітям з інвалідністю, яка пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС. Також Анатолій Іванович вручив грамоту виконавчого комітету Вараської міської ради вдові померлого ліквідатора аварії на ЧАЕС Н.Яруті, а голова громадської організації «Ветеранів ліквідації Чорнобильської аварії» Г.Петрович вручив Наталії Володимирівні матеріальну допомогу від спонсора О.Журби, яка була надана підприємцем за клопотанням вищезазначеної громадської організації.

Надзвичайно зворушливо та душевно лунали поетичні рядки власних віршів про Чорнобильську трагедію онучок Н.Ярути та померлого героя-ліквідатора В.Ярути – Катерини та Анастасії.

Також, на мітингу виступив Р.Гошовський - заступник генерального директора ВП «Рівненська АЕС» та С.Пашко - помічник народного депутата України В.Яніцького. Виступаючі наголосили на тому, що Україна ніколи не повинна забувати трагічні сторінки нашої історії та подвиг героїв-ліквідаторів, адже, якби не вони, наслідки аварії на ЧАЕС були б значно більшими.

С.Пашко вручила грамоти та грошові винагороди від народного депутата учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС В.Карпуку та Ф.Дейнеці.  

В рамках заходу присутні поклали квіти до пам’ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи» та вшанували пам’ять загиблих і померлих чорнобильців хвилиною мовчання.

Портрети героїв, пожежників-ліквідаторів, які загинули під час ліквідації аварії на ЧАЕС тримали в руках вихованці Пласту міста Вараш. Сценарій мітингу-реквієму, який провели ведучі центру дозвілля відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради О.Макоєдов і А.Пашко, а також музичні твори на трагічну тематику у виконанні педагогів дитячої музичної школи не залишили байдужим нікого.