• Головна
  • Новини
  • «Великодні гостини» - свято мистецтва та дитячої творчості

«Великодні гостини» - свято мистецтва та дитячої творчості

3 травня у Парку культури та відпочинку Вараша відбулося традиційне свято народного мистецтва та дитячої творчості «Великодні гостини».

Цього дня в різних куточках парку розмістилися: виставка дитячих виробів декоративно-прикладного мистецтва, концертна сцена, святкова фото-зона, зони дитячих та спортивних розваг, майстер-класів, змагань та конкурсів. Талановиті діти міста, а їх як завжди було чимало, брали участь в змаганнях з шашок, розмальовували писанки та великодні пряники, співали та танцювали.

У цьогорічному святі взяли участь вихованці майже усіх шкіл міста, БДЮТу та МЦСССДМ, Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко та Центру дозвілля відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради.

Відкрили свято благочинний Володимирецького району та міста Вараш, настоятель Свято-Покровсього храму ПЦУ отець Віталій Боднар, міський голова Сергій Анощенко та начальник відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради Олександр Стояновський. У своїх виступах вони зазначили, що Великодні дні це час, коли рідні і друзі ходять один до одного на гостини, збираються за урочистим столом, діляться радістю та достатком. Тож символічно, що саме в ці дні світлого свята Воскресіння Христового, «Великодні гостини» щороку збирають у парку маленьких та дорослих мешканців міста, які щедро діляться з нами своїми талантами.

«У нашому місті проживає велика кількість талановитих дітей, які неодноразово ставали переможцями не лише обласних та Всеукраїнських, а й Міжнародних фестивалів, конкурсів та змагань. Ми гордимося вами та радіємо вашим успіхам. Нехай ваші досягнення з кожним роком лише збільшуються», - наголосив міський голова Сергій Анощенко.

До привітань також приєдналась засновник і організатор «Великодніх гостин» Віра Обруснік.

В концертній програмі виступили: вокальний ансамбль «Лілея» (гімназія); Набухотна Ангеліна та співочий дует (ЗОШ №5); Скрипчак Дарина (ЗОШ №2); Захарчук Олександра та група «Степ-данс» (ЗОШ №4); вокальний ансамбль «Апельсин» і Килюшик Валерія (ЗОШ №3); Усата Анна (ЗОШ №1); театр студії танцю «Грааль», гурток хореографії «Флеш-Данс», Федінчик Марія, Крук Катерина, Мурсалієва Ельнара, Пашко Аполлінарія, вокальний гурток підліткового клубу «Обрій» (МЦ СССДМ); Марковець Микола, дует «Серпанок», тріо «Серпанок», квартет «Серпанок» (БДЮТ); Лук’янова Валерія та Миронюк Аліна (центр дозвілля відділу культури та туризму виконавчого комітету). Вони виконували запальні українські пісні, світові хіти, танцювали та декламували великодні вірші.

У змаганнях з шахів взяло участь 45 шахістів різних вікових категорій гуртка «Шахова королева» центру дозвілля (керівник Олександр Макоєдов).

Усі учасники свята були нагороджені дипломами відділу культури та туризму виконавчого комітету, а також отримали великодні солодощі, які дітям вручили міський голова С.Анощенко і начальник відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради О.Стояновський.

Завершився захід святковою ватрою. Веснянки та гаївки біля ватри співали учасники народного аматорського хору «Передзвін» центру дозвілля відділу культури та туризму та народний аматорський фольклорний ансамбль «Полішуки» Палацу культури ім.Лесі Українки.

Найголовніше, що на святі не було байдужих. За маленьких та юних учасників конкурсів і артистів активно вболівали їхні батьки, братики та сестрички, друзі.

Організатори свята, відділ культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради та центр дозвілля вищезазначеного відділу, доклали усіх зусиль для того, щоб парк в цей день виглядав святково та квітуче, а учасники «Великодніх гостин» отримали максимум позитиву та задоволення. Підприємці міста забезпечили цікаві розваги та святковий ярмарок.

Навіть погані погодні умови не завадили відбутися святу мистецтва та дитячої творчості.

З нетерпінням чекаємо наступних «Великодніх гостин»!