Відбулося чергове засідання виконкому

7 травня 2019 року, під головуванням очільника міста Сергія Анощенка, пройшло чергове засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. До порядку денного було включено 18 питань, усі вони цього дня були розглянуті.

Взявши до уваги звернення перевізників щодо приведення у відповідність розміру тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту до економічно обґрунтованих витрат, члени виконкому внесли зміни до рішення від 31.07.2017 №106 «Про встановлення тарифу на проїзд міським автомобільним транспортом».

У своєму зверненні перевізники наголошували на необхідності підвищення тарифу на проїзд маршрутами №7,8 до 5 гривень, а маршрутом ««Собор – Залізнична станція» - до 12 гривень, однак, члени виконкому на таку пропозицію не пристали. Відповідно до прийнятого рішення, проїзд маршрутами №7 та №8 збільшиться лише на 1 гривню та коштуватиме 4 грн., а маршрутом «Собор – Залізнична станція» - 9 грн. Пільговики ж і надалі користуватимуться муніципальним транспортом безоплатно.

Найбільш обговорюваними цього дня стали проекти рішень, що стосувалися коригування тарифів для КМКП. Комунальники звернулися до місцевої влади із пропозицією з 1 червня підвищити тарифи на послуги з централізованого опалення, теплової енергії, централізованого водопостачання та водовідведення та централізованого постачання холодної води.

Під час розгляду даного питання, міський голова Сергій Анощенко наголосив на тому, що не бачить вагомих підстав, аби таке підвищення тарифів було обґрунтованим та закликав членів виконкому не підтримувати обидва проекти рішень. Після голосування з’ясувалося, що проекти не набрали необхідної для прийняття кількості голосів, відтак, тарифи на вищезазначені комунальні послуги у Вараші не підвищаться.

На завершення роботи засідання члени виконавчого комітету розглянули ряд «житлових» проектів рішень та кілька питань, що стосувалися врегулювання захисту прав та інтересів мешканців нашого міста.