Дениші - 2019

З 7 по 11 травня члени громадської організації «Ольбери» здійснили традиційний виїзд на природні скелі, поблизу с. Дениші Житомирського району, для проведення тренувань зі скелелазіння на природних рельєфах.

Група з 15 людей, під керівництвом голови організації Ковальця С.В., та голови ради конкретної справи (ГРКС) Чернявского Дмитра, 7 травня, увечері сіли на потяг до Житомира, звідки автобусом дібралися до скельного масиву, що знаходиться неподалік села Дениші. Вже о шостій годині ранку ми були на місці. Через погану погоду, яка трималася майже тиждень до нашого приїзду, перебування в лісі було не досить комфортним: земля під ногами перетворилася на багнюку, з дерев капала вода, а сухих дров в лісі майже не залишилося, але ми не зволікали, бо по прогнозу передавали дощ, та почали облаштовувати табір. Всі займалися своїми справами: старші розставляли намети, менші збирали дрова, хтось вішав тент, щоб в разі дощу можна було під ним сховатися, а хто облаштовував місце відпочинку біля багаття.

Щодня, дякуючи погоді, ми були зайняті тим, заради чого ми їздимо в Дениші – скелелазінням. Учасники походу умовно поділилися на дві групи: ті хто вже є досить досвідченим в даному виді спорту, і ті, для кого лазіння по природному рельєфі вперше. Якщо перші тільки підвищували свої навички та долали нові більш складніші маршрути, то інші лише вчилися усьому: як правильно зав’язати вузол, як знайти вдалу точку опори і т.д. Цьому всьому навчали не тільки наші керівники, а й ті, хто вже не одноразово були на природних скелях, і знають що, та як правильно це робити.

Завдяки тренуванням на нашому болдеринговому скеледромі та участі в змаганнях, порівняно з минулим роком, рівень лазіння деяких членів організації дещо виріс. Наприклад деякі траси на основному масиві, які минулого року декому здавалися не під силу, цього року підкорювалися навіть наймолодшим.

Усі учасники походу були розділені по трьох групах, командирами яких були Ошурко Даніїл, Бачинський Богдан та Федінчик Ілля. На кожен день був запроваджений графік чергувань по якому групи повині готувати їжу згідно з запланованим меню. В задачі чергових входило пригодування їжі, підтримання порядку та забезпечення табору водою. Щодня перед сніданком були організовані ранкові пробіжки до 600-річного дуба на протилежному березі річки Тетерів.

Дениші – вже третій рік поспіль для нас є найдоступнішим та найпривабливішим місцем для скелелазіння. Тут можна знайти марушрути як для тих, хто тільки починає свій шлях в даному спорті, так і для професійних скелелазів, яким вже не вистачає легеньких маршрутів. Для нас, це можливість показати меншим «Ольберам» що таке справжні скелі, як вони відрізняються від скеледрому, та як можна активно провести час не вдома за комп`ютером, а на природі, в компанії однодумців.

Ми дякуємо відділу у справах сім`ї, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради за надану фінансову підтримку, батькам, та усім учасникам походу за гарно проведений час.

                                                                                      Дмитро Чернявський

                                                                                       учень 10-В классу, ЗОШ №1